Restoran u Grčkoj
Foto: Shutterstock

Da treba biti oprezan pri iznajmljivanju apartmana i plaćanju rezervacija pokazuje slučaj iz Karlobaga u Hrvatskoj. Naime, policija je dobila prijavu 47-godišnje nemačke državljanke da je prevarena prilikom rezervisanja apartmana za letovanje. U maju 2023. našla je stan u Cesarici na jednom internet sajtu, a rezervaciju je platila 1.635 evra.

Kada je 23. jula došla u Cesaricu na adresu iz rezervata, shvatila je da je prevarena jer je neko lažno ponudio mogućnost rezervisanja stana u toj kući, a na njene brojeve telefona navedene na dotičnom sajtu niko se ne javlja.

Kako piše portal Večernji list, policija je upozorila građane da budu oprezni kada iznajmljuju stanove ili kuće za odmor preko interneta, te da paze preko kojih oglasa i sajtova pronalaze smeštaj i da proveravaju da li postoje recenzije korisnika za određeni smeštaj.

Takođe je potrebno proveriti da li je osoba koja iznajmljuje smeštaj stvarna i odgovorna osoba za to. Zakupac treba da se potpiše punim imenom i prezimenom, a njegovi lični i agencijski podaci treba da budu na svim promotivnim materijalima, uključujući društvene mreže i veb stranicu preko koje se oglašava.

Ukoliko su u mogućnosti, savetujemo građanima da pre uplate novca izvrše detaljnije provere preko nadležnih institucija kako bi se uverili da se određena imovina zaista iznajmljuje i da je lice ili agencija koja oglašava izdavanje zaista ovlašćena za to. U slučaju da su oštećeni krivičnim delom ili sumnjaju na mogućnost izvršenja krivičnog dela, potrebno je odmah obavestiti policiju na broj 192 – navodi se u saopštenju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading