grobnica
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/tvzivaistina

Tako su gradili samo faraoni u Egiptu i Nemanjići, a ja nisam ni faraon, ni Nemanjić, nego Marković, kaže Risto iz Brusnice u Republici Srpskoj, koji kaže da ima troje dece, a "niko neće ni da sluša", pa on dodaje da ima i dece kojima umiru roditelji, a ne žele ni da dođu na sahranu.

Zbog toga je Risto za života sagradio sebi i svojoj ženi večnu kuću, da ne bi morao da brine gde će počivati kada ga Bog pozove. Risto za Jutjub kanal Živa istina kaže i da je tri godine gradio svoju večnu kuću, da je osveštana i da je za nju dao 240.000 maraka (KM) ili 120.000 evra.

Objašnjava da je to kapela i da je naziva svojim večnim domom i podseća da je na osvećenju i slavi povodom završetka imao 300 gostiju, muziku i narodno veselje koje ga je koštalo oko 6.000 evra.

Sve to za njega je projektovao arhitekta Nenad iz Brčkog, a posao je uradio zanatlija Neđo, te mnogi drugi zanatlije, svaki stručnjak za svoju oblast.

Radovi su odlični, ojačani, izolacija, struja, bez vlage, a sanduke su iznutra pečene, hermetički zatvorene, jer tako žena i on moraju ostati zauvek, pošto je grobnica takva - površina, sav mermer i granit. Jedina opasnost je možda jak zemljotres za 100-200 godina.

Markovićem iscrtao je celu kapelu, a putnici koji prolaze zastaju u neverici, pa pogledaju i razgledaju.

Niko ne može da ih ubedi da to nije crkva, već privatna zgrada sa građevinskom dozvolom i zidovima visokim i do pola metra. Ristina večna kuća u potpunosti je ograđena kamenom i kovanim gvožđem, a kamen je, kako se kaže, stigao sa čak tri Majdana.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading