venčanje
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

U nedavno obnovljenoj Krzlar-Aginoj džamiji u Mrkonjić Gradu, dogodio se događaj koji će ostati urezan u sećanju mnogih ljudi i koji zaista odražava duh otvorenosti, razumevanja i zajedništva među različitim verskim uverenjima, piše Jajce Online.

Naime, efendija Haris Mekić, koji je poreklom iz Kačuna, i Elma Duranović iz Jajca, sklopili su sveti brak, a njihovo šerijatsko venčanje označilo je poseban trenutak u Krzlar-Aginoj džamiji, jer je to bilo prvo takvo slavlje nakon trideset godina u Mrkonjić Gradu. 

Ova svadbena ceremonija nije bila samo odraz posebnog doprinosa verske zajednice, već i istinski simbol otvorenosti srca, međusobnog razumevanja i tolerancije među pripadnicima različitih verskih grupa.

Na ovom prelepom venčanju okupili su se imami, pravoslavni i katolički sveštenici, kao i mnogi drugi prisutni, koji su svi zajedno stvorili nezaboravnu atmosferu, ispunjenu pesmom i radošću zbog jedinstvenog čina ovog mladog para.

Jedan poseban trenutak na svadbenom slavlju izazvao je duh razumevanja i zajedništva. Mikrofon je preuzeo pravoslavni sveštenik Dobrica Tepić i izveo emotivnu pesmu "Kao moja mati" poznatog pevača Zdravka Čolića. Ovaj gest je duboko obogatio atmosferu venčanja, potvrđujući poruku tolerancije i prihvatanja među različitim verskim zajednicama.

Snimak ovog posebnog trenutka brzo se proširio društvenim mrežama, osvojivši simpatije širom naše Bosne i Hercegovine, ali i šire.

"Kada u zemlji u kojoj postoji razlika između naših i njihovih po imenima, načinima molitve i obraćanja istom Bogu, čekate da na Hođinoj svadbi peva pravoslavni sveštenik... Ushićenje, korak napred od tih 536.374 godine pre. Vraćamo se jedinoj legalnoj i smislenoj podeli ljudi, dobar-loš čovek, stoji u opisu snimka.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading