Venčanje u Kini
Foto: EPA/EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Nevs 18, koji je indijski medijski televizijski kanal u vlasništvu Netvork 18, izvestio je u subotu da je žena umrla ispred hrama Bhagvaneshvar Mahadev u Bhavnagaru u Indiji.

Nevs 18 navodi da se mlada zvala Hetal i da je bila „ćerka čoveka identifikovanog kao Jinabhai Rathore". Ona je „bila u procesu udaje za Višala, sina Ranabhaija Butabhaija Algotara“.

Hetal je navodno rekla da je osetila vrtoglavicu pre nego što se onesvestila. Zatim je umrla.

"Lekari su rekli da je umrla od srčanog udara nakon što je hitno prebačena u obližnju bolnicu“, navode mediji.

Posebno neutešan je bio mladoženja. Ne samo da je ostao bez neveste već je bilo izvesno da će doživeti osudu okoline, koja je zbog sličnih događala često znala da stigmatizuje i mladoženju i čitavu njegovu porodicu.

U indijskoj tradiciji, ako svatovi ne dovedu mladu, to je teška sramota i znak da je prokletstvo palo na porodicu.

"Čak i dok je porodica oplakivala Hetalovu smrt, rođaci su predložili alternativni plan kako bi se svadbena proslava nastavila". 

Porodica je, tada odlučila da se mladoženja tada oženi Hetalinom mlađom sestrom. "Telo prminule mlade je navodno držano u hladnjači dok se ceremonija ne završi“, navodi se u izveštaju.

Korporator grada Bhavnagar i vođa Maldhari Samaj, Lakmanbhai Rathore opisao je incident kao veoma tužan. Rekao je da iako je porodica bila šokirana smrću svoje ćerke, članovi društva su ih ubedili da daju primer i ne šalju mladoženju i njegovu porodicu kući osramoćene i praznih ruku“.

Jedan od mladoženjine braće je rekao “da je bilo nadrealno da se jedna mlada spremala za venčanje u jednoj prostoriji dok je druga mrtva u drugoj prostoriji”. Ipak, obe porodice su izjavile da su uradile “ono što su morale”.

"Nismo znali šta da radimo. Obe porodice su sele za sto i većale šta da radimo. Neko je tad predložio da se Niša uda za Kumara. Na kraju smo se složili da je to najbolje za sve".

Oni su rekli da se u njima “mešala krajnja tuga i sreća”.

Majci devojaka je u toku ceremonije takođe pozlilo, od tuge. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading