tik tok
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Stručnjak za sajber bezbednost upozorio je ljude da se uzdrže od učešća u Instagram trendu 'Upoznaj me'. Trendovi društvenih medija dolaze i odlaze, a trenutno veoma popularan među generacijom Z je trend 'Upoznaj me'.

Trend „Upoznaj me“ počinje sa unapred napravljenim formularom koji postavlja pitanja o vašim godinama, visini, datumu rođenja, tetovažama, pirsingima, fobijama, omiljenom godišnjem dobu, umetniku, mestu, hrani i piću. Eliana Shiloh, analitičarka sajber i strateških rizika u Deloitteu, upozorila je da bi učešće u najnovijem trendu moglo prouzrokovati više štete nego koristi.

U video snimku na TikToku pod korisničkim imenom @elshiloh, stručnjak je rekao: „Ako ste učestvovali u tom Instagram trendu sa svim pitanjima, bukvalno ga izbrišite sada. Ovo je nacija hakera. Bukvalno sam počeo da ga popunjavam i onda sam pomislio, čekaj malo. Ovo su odgovori na mnoga moja bezbednosna pitanja."

@elshiloh Replying to @lexi good morning new york post #nypost ♬ original sound - eliana shiloh

Eliana je dalje tvrdila da će se hakeri 'zabavljati' ovim Instagram trendom, dodajući: "Ne znam za vas, ali ja sam imala mnogo lažnih naloga. Ovo je gorivo za vatru." Nakon viralnog TikToka, koji ima više od 1,5 miliona pregleda, Eliana je za Nev Iork Post detaljnije govorila o ovoj temi. "Iako odgovori na vaša bezbednosna pitanja možda nisu nešto što je uključeno u ove trendove, učešće u njima daje 'lošim momcima' iscrpnu listu vaših ličnih podataka", rekla je ona.

"Takođe, imam osećaj da se zaista približavamo santi leda kada je u pitanju deljenje naših brojeva socijalnog osiguranja. Ovo je još jedan korak ka tome." Uopšteno govoreći, objavljivanje na društvenim mrežama može omogućiti ljudima da lako saznaju odgovore na vaša bezbednosna pitanja i pristupe vašim nalozima“, zaključio je stručnjak, piše Unilad.

Mnogi su otišli ​​u odeljak za komentare na TikTok-u i sa sigurnošću se može reći da mnogi savete stručnjaka ne shvataju ozbiljno. „

Moj odgovor nema veze sa mojim bezbednosnim pitanjima“, prokomentarisala je jedna osoba. Drugi je dodao: "zato što će moj pristupni kod biti vodka od brusnice kao moje omiljeno piće?? šta", dok je treći primetio: "moja bezbednosna pitanja nemaju nikakve veze sa tim pitanjima???"

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading