žena
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Natalija Nasatk, studentkinja Univerziteta Delaver, otkrila je javnosti kako joj je Apple Vatch spasao život nakon trovanja ugljen-monoksidom. Natali je bila sa svojom mačkom u svom stanu u Smirni - gradu u državi Delaver - 29. decembra kada je iznenada počela da se oseća "ekstremno umorno".

Devojci se tada vid iznenada „zamutio“, pa je brzo zgrabila svoj Apple sat i pritisnula SOS dugme, a kasnije je američkim medijima rekla da je bila preslaba da čak i pokuša da pronađe svoj mobilni telefon.

Pritiskom na SOS dugme na satu, kontaktirana je Hitna pomoć, a vatrogasci su požurili u njen stan, gde su je zatekli kako bez svesti leži u krevetu. 

Seća se da ih je čula kako viču, najavljujući da su stigli, pre nego što su je „izvukli iz kreveta“, kaže za CBS Nevs: „Plakala sam i govorila 'Želim da živim, želim da živim'.

Natalija je kasnije otkrila da se onesvestila zbog curenja ugljen-monoksida, a na monitoru požara je pisalo da u stanu ima '80 delova na milion' - izuzetno visoka doza ovog otrovnog gasa. Nesvestica je samo jedan od strašnih simptoma trovanja ugljen-monoksidom, a stručnjaci navode i druge: „Glavobolja, mučnina, povraćanje, vrtoglavica, otežano disanje i umor“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading