CELOG ŽIVOTA KUVATE TURSKU KAFU POGREŠNO Evo kako da je pripremite, a da ima savršen ukus
Kafa se naziva različitim imenima, ali u suštini je ista - napitak koji se tradicionalno priprema u svakom domaćinstvu i često se pije ujutru. Smatra se da je veština u pravilnom odnosu kafe, vode i eventualno šećera. Ako je kafa dobra, u šali se kaže da domaćica može "da se uda."
Priprema turske kafe nije komplikovana, ali nije ni svima lako da je naprave savršeno. Obično se voda sipa u džezvu, dodaje se šećer po želji, i zagreva dok ne proključa. Zatim se sklanja s vatre, odlije deo vode, dodaje mlevena kafa, i džezva se vraća na ringlu da mešavina proključa. Nakon toga se dodaje preostala voda.
Postoji i varijanta u kojoj se voda ne odliva, već se kafa odmah dodaje i pusti da proključa, piše krstarica.com
Na Redditu je jedan video o tradicionalnoj pripremi turske kafe izazvao veliku pažnju. U videu se vidi da je trik u tome da što duže pustite da vaša kafa ključa.
Pozivamo vas da isprobate ovu tehniku i da kafu više puta "provri". Nakon toga, možete nam javiti kakvog je ukusa i da li primećujete razlike u mirisu i ukusu u odnosu na tradicionalan način pripreme.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)