"PREVIŠE SU SE UZDIGLE TE MAČKICE" Žene besne zbog kozmetičarki koje naplaćuju i otkazane termine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Odlaskom u kozmetički salon mala je verovatnoća da žene, nakon završenog tretmana svoju uslugu neće platiti. Međutim, da li se plaćanje od njih očekuje onda kada na zakazani termin ipak ne dođu? Pa... neki saloni tvrde da, da!

Čitava priča oko obaveznog plaćanja usluga na koje, u kozmetičkim salonima klijenti nisu ni došli, ili su svoj termin otkazali, pojavio se na Iks platformi i izazvao veliku raspravu. Dok su sa jedne strane neki smatrali da se otkazivanje i nedolazak mora naplatiti, drugi su se svim silama trudili da objasne zašto je takav stav u potpunosti pogrešan.

"Je l’ bez zaje*ancije plaćate 'nedolazak na zakazan termin za nokte', osobama koje rade na crno i jedini im je trošak lampa i lak od tri i po evra ili se sprdate?", napisala je jedna devojka na svom Iks profilu, pa dodala:

"Previše su se uzdigle te mačkice".

Njena objava nije bila jedina, pa su se tako i druge, nadovezujući se na njen tvit, čudile novim "lukavo smišljenim" idejama manikirki i pedikirki.

"'Ladno su žene ubeđene da su dužne noktarkama da plate pun iznos tretmana na koji zbog nepredviđenih okolnosti nisu mogle da dođu! 'Lebe mekani!", napisala je još jedna žena.

"Ako sam kriva, platiću grešku"

Ispod njihovih objava našla su se različita mišljenja, jedni su smatrali da je tako nešto neprihvatljivo, drugi da bi upola cene bilo sasvim pravedno, a treći su otišli u krajnost zvanu "plaća se puna cena".

"Kada otkažeš sat vremena pre tretmana ili ako se ne pojaviš, apsolutno da. Mogla je nekome drugome da zakaže, ovako je izgubila novac", "Kada uplatite letovanje u nekom apartmanu, i ne pojavite se, ili otkažete sat vremena ranije, je l' znate koliko vam novca vraćaju?", "Da, ako sam kriva za nešto platiću grešku, tako sam vaspitana, isto tražim i u obrnutim situacijama... nebitno advokat, manikirka, šminkerka - jednako poštovanje svima", pisale su žene koje su stale na stranu onih koji od svojih mušterija naplaćuju otkazane termine.

"Mogu one da traže novac ali ga neće dobiti"

Glasni su bili i oni koji su takav vid naplaćivanja smatrali užasnim.

"Alo ljudi pa nije manikirka - hotel ili aviokompanija", "Kao što sam rekla ranije, platiću joj otkazan termin onog trenutka kada mi bude dala gratis termin kada ga ona otkaže. Isto kao što je ona mogla umesto mene da primi nekog drugog, tako sam i ja mogla da zakažem kod neke druge", "Ja apsolutno ne vidim problem u njima. Mogu da traže i kuću da im prepišete, problem je u devojkama koje se pomire s tim", "Ajde što traže da im se plati (van svake pameti), ali što one to plate", "Ne bih joj platila pa ne znam šta da se desi", glasili su njihovi komentari.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading