leopard
Foto: Printscreen/instagram.com/cafe__rangarang

Na početku snimka, ženka antilope se okotila upravo kad je naišao leopard.

Antilopa se uplašila i pobegla, ostavljajući svoje tek rođeno mladunče na milost i nemilost velikoj mački. U ovom trenutku, svi bi očekivali da leopard iskoristi priliku da uhvati lako dostupni plen, ali se dogodilo nešto neočekivano.

Leopard je primetio hijenu koja se prikradala sa namerom da uhvati mladunče. Umesto da ubije mladunče antilope, leopard ga je uhvatio za gornji deo kože na vratu i zajedno s njim se popeo na drvo da ga sakrije i zaštiti od hijene.

Hijena je kružila oko drveta, nezadovoljna što nije dobila plen, dok su leopard i mala antilopa ostali na sigurnom.

Ovaj snimak je postao viralan, a ljudi širom interneta su bili dirnuti i začuđeni neobičnim ponašanjem leoparda. Komentari su varirali od pohvala do skepticizma, ali mnogi su izrazili osećaj nade i vere u empatiju životinja.

Jedan od komentara je glasio: "Čak je i priroda humanija od ljudi." Drugi su se divili hrabrosti i zaštitničkom ponašanju leoparda prema antilopi koju bi inače instinktivno lovio.

Sledeći snimak, snimljen nekoliko meseci kasnije, prikazao je sada već poodraslu antilopu kako se mazi sa velikom mačkom. Leopard je, iz nepoznatih razloga, usvojio mladunče koje bi inače lovio i ponašao se prema njemu kao roditelj.

Malena antilopa nije pokazivala strah, već se osećala sigurno i zaštićeno uz svog "roditelja", veliku mačku.

Ova priča je izazvala emocije širom sveta, podsećajući nas na to da čak i u divljini može postojati saosećanje i empatija, često tamo gde ih najmanje očekujemo.

(espreso.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading