tiganj
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock
 

Metoda testiranja temperature tiganja s vodom postala je viralna na društvenim mrežama, jer vam pomaže da precizno odredite kada je tiganj dovoljno zagrejan da se hrana ne bi lepila 

Trik se može primeniti pre kuvanja kako biste osigurali da tiganj ima optimalnu temperaturu za pečenje ili prženje, bez rizika od lepljenja. Evo kako da ga koristite:

tiganj

 

Stavite tiganj na šporet i uključite ga na srednje ili visoko. Ostavite ga nekoliko minuta da se zagreje.

 Da biste proverili temperaturu, uzmite kašiku vode i pažljivo je sipajte u tiganj.

Posmatrajte kako se voda ponaša:

Ako voda brzo ispari i širi se po tiganju, to je znak da tiganj nije dovoljno zagrejan. Trebalo bi da nastavite da ga zagrevate.

Ako voda formira male kapljice koje brzo ispare, tiganj je previše vreo. Možda je potrebno da smanjite temperaturu ili da pustite tiganj da se ohladi.

 Ako voda formira kliker koji se kotrlja i klizi po tiganju, to je signal da je tiganj zagrejan na pravu temperaturu. To je optimalan trenutak da počnete s prženjem ili pečenjem, a rizik od lepljenja je minimalan.

Ovaj trik je jednostavan i koristan, posebno kada radite sa tiganjima bez dodatka ulja ili masti. Primenom ovog trika možete biti sigurni da je temperatura tiganja idealna, čime ćete postići bolje rezultate i izbeći frustraciju zbog lepljenja hrane.

(krstarica.com)  

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading