Zevanje
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

Džena Sinatra (21) nije ni slutila da obično zevanje, može da se pretvori u pravu noćnu moru. Iako se tome niko ne nada ova Amerikanka se i sama uverila u to. Ona je doživela neobičnu situaciju kada joj se vilica “zamrzla” nakon što je veoma jako otvorila usta prilikom zevanja.

Ovaj neobičan događaj izazvao je šok i nevericu kod mnogih, a istovremeno je postao i pravi fenomen na društvenim mrežama. Naime, ova devojka je toliko jako zevnula da je iščašila vilicu, a posledica svega bila je da je ostala širom otvorenih usta.

Medicinski fenomen

Džena je dokumentovala svoje iskustvo u nizu video snimaka, prikazujući put u bolnicu gde su lekari morali da vrate njenu vilicu u normalan položaj, nakon što se “zaledila” od zevanja. Ova neobična situacija izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama, a nakon Dženine priče, mnogi su priznali da se boje da se i njima slično ne desi.

Reakcije i lečenje

 

Lekari su Dženi davali miorelaksante, pre nego što su joj ručno vratili vilicu u normalan položaj. Mišićni relaksant je lek koji umanjuje mišićni tonus. Ova devojka nesvakidašnjeg iskustva je podelila svoju priču sa drugima, a mnogi korisnici su se poistovetili sa njom ističući slična iskustva.

 

 

Mišljenje stručnjaka

Plastični hirurg, dr Entoni Jan, opisao je ovu medicinsku pojavu kao veoma retku, ali moguću, uz izuzetno snažno zevanje. Takođe je naveo da se slični problemi sa vilicama obično rešavaju opuštanjem mišića i ručnim podešavanjem, što su lekari i uradili Džemi.

Simptomi i uzroci

Prema Klivlendskoj klinici, simptomi dislocirane vilice uključuju nemogućnost zatvaranja usta, nakrivljenu vilicu i pojavu otvorenog ugriza. Takođe, istaknuto je da se vilica može iščašiti tokom svakodnevnih aktivnosti kao što su zevanje, smeh ili jelo, što je posebno zabrinulo mnoge.

BONUS VIDEO

 

 

(Srećna republika)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading