žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vesti o trudnoći većini porodica dolaze kao blagoslov, naročito ako su se dugo borili za potomstvo. Ipak, najveće iznanđenje je trudnoća kada se žena približava ili ulazi u menopauzu.

Ovakav slučaj dogodio se jednoj ženi, koja je u 51. godini saznala da je trudna. Priču je podelila njena poznanica na društvenoj mreži X, a izazvala je lavinu komentara.

Odlazak kod lekara preokrenuo sve

Ona je za trudnoću saznala tek u petom mesecu, što je predstavljalo veliki šok za celu porodicu.

- Moja poznanica, stara 51 godinu, saznala je da je trudna u 5. mesecu. Deca joj završavaju faks, oduševljeni. Ona i muž plaču na smenu. Inače poslednja dva meseca išla kod lekara, od gastro do urologa. Trudnoća, nikom ni pala napamet, jer menopauza. I tako - napisala je jedna korisnica mreže X.

Ova objava pokrenula je lavinu komentara, a većina korisnika je složna u tome da koliko god godina imali, ne postoji lepša stvar od dece.

- Komšinica, prvi porođaj u 50. godini. Još harao kovid, bila u izolaciji, za vreme trudnoće. Ćerkica ima tri godine, lepa, vesela. Nikad nije kasno - napisala je jedna korisnica u komentaru.

Postoji objašnjenje

Trudnoća u kasnijim godinama nije neuobičajena kod žena. Neretko se dešava da žena u ovom periodu pogrešno zaključi da je izostanak menstruacije posledica menopauze, a ne trudnoće.

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading