dečak i pas
Foto: Printscreen/facebook.com/Lucas Hembree "Love like Lucas" Memorial Page

Lukas je rođen sa retkim genetskim poremećajem, Sanfilipovim sindromom, koji postepeno utiče na njegove sposobnosti i kvalitet života.

Kada su lekari postavili dijagnozu, njegovi roditelji su bili očajni, suočavajući se sa neizvesnom budućnošću svog sina.

U nastojanju da ulepšaju Lukasovo vreme i pruže mu podršku, roditelji su odlučili da mu nabave psa. Iako su stručnjaci izrazili skepticizam u vezi sa tim, tvrdeći da pas možda neće biti od koristi, porodica je bila uverena u suprotno.

Kada su otkrili Džuno u skloništu, znali su da je to pravi izbor.

Džuno je bila spasena od eutanazije samo nekoliko dana pre nego što je trebalo da bude usmrćena.

U početku su Lukasovi roditelji nameravali da je treniraju kako bi pomogla Lukasu u kretanju, ali Džuno je pokazala svoju nežnu i instinktivnu prirodu od samog početka. Brzo se vezala za Lukasa i postala njegova najveća podrška i prijatelj.

Kroz niz godina, Džuno je bila Lukasova neizmerna podrška, spasavajući mu život nekoliko puta i pružajući mu utehu u najtežim trenucima. Njihova veza bila je duboka i neraskidiva, pružajući obostranu ljubav i razumevanje.

Nažalost, kako je vreme prolazilo, oboje su napustili ovaj svet u kratkom vremenskom periodu, ali njihova veza ostaje kao primer istinske ljubavi i dobročinstva.

Džuno je ulepšala Lukasov život i pružila mu snagu i podršku tokom njegovog izazovnog putovanja. Slično tome, Lukas je uzvratio tu ljubav na najlepši mogući način.

Ova priča je snažan podsetnik na to da dobrota i ljubav postoje u svetu, često dolazeći iz najneočekivanijih izvora.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading