Nestala žena
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

Patriciju Koptu, pobožnu rimokatolkinju iz Pitsburga u SAD, suprug Bob je prijavio kao nestalu 27. novembra 1992. godine. Međutim, ona se pojavila u jednom staračkom domu u Portoriku, i to posle više od tri decenije od nestanka!

Patricija bila je poznata po propovedanju i duhovnim vizijama, često govoreći strancima da će svet završiti u nuklearnom ratu. Nakon što je prijavio njen nestanak policiji, Bob je rekao da nije neobično da Patricija nestane na određene periode. Međutim, njen nestanak je ubrzo klasifikovan kao kritičan slučaj, pa je pokrenuta hitna potraga.

Plakat koji je objavio Pennsylvania Emergency Response Center glasio je: "Njena porodica veruje da je posle nestanka otputovala u Portoriko i provela tamo nedelju ili dve pre nego što se vratila u Pitsburg. Od tada nije viđena."

Bob, koji se nikada nije ponovo oženio, bio je zabrinut i mislio je da bi svako telo koje je policija pronašla moglo biti njegovo žene. Čak je počeo da posećuje vidovnjake i objavljuje oglase u portorikanskim novinama, jer je Patricija volela da provodi odmore u toj zemlji pre nego što su se venčali, ispričala je njena sestra Glorija.

Sedam godina nakon njenog nestanka, porodica je dobila zvaničan dokument koji ju je proglasio mrtvom. Međutim, 2023. godine desio se preokret u priči. Patricija, koja sada ima 83 godine, pronađena je živa u staračkom domu u Portoriku, 2.700 kilometara od kuće.

U junu 1999. godine primljena je nakon što je pronađena kako besciljno luta u blizini doma. Iako je u početku ćutala o svom prošlom životu, Patricija je počela da se otvara, a ubrzo se shvatilo da je počela da pati od demencije.

Socijalni radnik je otkrio da je iz Pensilvanije i kontaktirao nadležne vlasti. DNK test je potvrdio da je ona zaista Patricija Kopta, a Bob - koji je imao 86 godina kada su stigle vesti - rekao je da oseća olakšanje na konferenciji za novinare nakon otkrića.

"To je tužna stvar, ali mi je laknulo. Kada vam žena nestane, vi ste osumnjičeni," rekao je Bob.

Postoje glasine da je njeno mentalno zdravlje počelo da se pogoršava 1984. godine, a nakon što je izgubila posao, počela je da luta ulicama. Takođe je dijagnostikovana sa "deluzijama", a lekari su sumnjali da ima šizofreniju. Patricija, poznata po svojoj ekscentričnosti, udala se za Boba 1972. godine, ali se veruje da je napustila muža i zemlju kada se saznalo da bi mogla biti institucionalizovana.

Na konferenciji za novinare, Bob i Glorija izrazili su olakšanje nakon otkrića.

"Nakon 30 godina, pokušavate da zaboravite na to. Sada mogu da zaboravim na to. Znamo šta se dogodilo i sada je zbrinuta. Mogla je da se vrati kući bilo kada. Ali to je ono što je želela. Uvek je govorila da želi da ide u toplu klimu - rekao je Bob.

Njena sestra Glorija odmah je otišla u Portoriko nakon što je DNK test potvrdio da je to Patricija, kako bi je videla prvi put od 1992. godine.

Policija je izvestila da je Patricija lokalnim stanovnicima rekla da je stigla brodom za krstarenje iz Evrope pre mnogo godina, ali ostatak njenog vremena provedenog na ostrvu ostaje misterija.

(LAD Bible)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading