kanta za smeće
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Neugodan miris iz kante za smeće može biti zaista neprijatan, ali uz ovaj savet rešićete ga u trenu.

Nema ništa gore nego kada vaš dom ima neprijatan miris koji jednostavno ne možete da se rešite. Razlozi za to mogu biti različiti, bilo da potiče od kućnih ljubimaca ili vaše kupaonice. Ponekad, taj miris može dolaziti iz vaše kante za smeće, ali postoji rešenje kako ga držati pod kontrolom, navodi Daily Express.

Možete baciti nešto poput jaja ili povrća u smeće, što će početi da smrdi nakon nekoliko dana. Naravno, možete ga jednostavno izneti napolje, ali ako vreća još nije puna, to je bacanje vreće bez potrebe. Umesto toga, možete isprobati ovaj trik kako bi vaša kanta uvek mirisala sveže sve dok ne dođe vreme da iznesete smeće.

Apartment Therapy je izvestio da možete natopiti vunene kuglice u eterična ulja i staviti ih u kantu. Pazite da ih stavite ispod vreće za smeće kako se ne bi pomešale sa smećem.

Postoje određeni mirisi eteričnih ulja koji mogu neutralisati specifične neprijatne mirise u smeću. Neka ulja takođe imaju dodatne prednosti. Na primer, ulje limunske trave prirodno uravnotežuje neprijatne mirise. Ulje čajevca i citrusna ulja mogu pomoći u uklanjanju bakterija iz smeća. Ulje nane može oterati nametnike poput glodara. Posebno je korisno za spoljne kante za smeće. Imajte na umu da određena eterična ulja mogu biti štetna za kućne ljubimce. Ako imate pse koji vole da ulaze u vaše kante za smeće, najbolje je izbegavati ulja poput čajevca, paprene nane i citrusa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading