sud
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ona je tvrdila da je Bog svojom "nemarnošću" dozvolio da grom pogodi njenu kuću. Tužbu je u njeno ime podneo advokat kod kog je Beti radila.

Glavni argument tužbe bio je da Bog poseduje imovinu u okrugu u kojem se nalazi njena kuća, jer je pevač "Limelitersa" Lu Gotlib nedelju dana ranije preneo vlasništvo nad svojim rančom na Boga.

Međutim, ovaj prenos vlasništva je proglašen nevažećim, jer Bog nije mogao da preuzme tapiju, pa je tužba Beti Penrouz bila odbačena.

Grad u kojem se dogodio ovaj slučaj bio je poznat po svojoj kontrakulturi i hipi komunama, pa je advokat Beti Penrouz iskoristio priliku da pokrene ovaj neobičan slučaj.

DA ČOVEK NE POVERUJE Sekretarica ''tužila'' Boga jer joj je grom udario u kuću, evo koliku odštetu je tražila!!

SHUTTERSTOCK

 

Godine 2005, rumunski zatvorenik Pavel M., koji je služio kaznu od 20 godina za ubistvo, podneo je tužbu protiv Rumunske pravoslavne crkve, smatrajući da ga crkva, kao Božji predstavnik, nije sačuvala od đavola.

Pavel je tvrdio da je krštenje u crkvi obavezujući ugovor sa Bogom, te da je crkva dužna da ga zaštiti od đavoljih misli. Tužba je odbačena jer tuženi, Bog, nije bio ni pojedinac ni kompanija, te stoga nije bio pod jurisdikcijom građanskog suda.

Još jedan zanimljiv slučaj desio se 1971. godine, kada je Džerald Mejo tužio Satanu i njegove pomoćnike Okružnom sudu Sjedinjenih Američkih Država za zapadni okrug Pensilvanije.

Mejo je tvrdio da mu je Satana namerno prouzrokovao bedu, postavio prepreke na putu i lišio ga ustavnih prava.

Sud je odbio njegov zahtev, jer tužilac nije naveo kako bi sud mogao da postupi protiv Satane i kako bi ostvario svoju nadležnost u takvom procesu.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading