podzemni bunker
Foto: Printscreen/youtube.com/Tattooed Traveler

Ovaj podzemni objekat, poznat kao "Fratelli Croce", izgrađen je između Prvog i Drugog svetskog rata i korišćen je od strane nekadašnje JNA.

„Ako se pitate šta radim hodajući ispod groblja, to je da ulazim u podzemnu tvrđavu koju su sagradili Italijani iz Drugog svetskog rata“, rekao je on na početku videa.

Bunker, koji su izgradili Italijani kao deo niza utvrđenja izvan Zadra, ima ulaz na lokalnom groblju.

U solidnom je stanju, sa sačuvanim italijanskim natpisima i belim zidovima. Unutra su originalna vrata između prostorija, a bunker nije ispunjen đubretom.

Tattooed Traveler je, opremljen lampom, ušao u lavirint uskih hodnika i prostorija, koristeći mapu bunkera, piše daily star. 

Dok je istraživao, verovao je da gleda artefakte stare skoro 100 godina.

Njegovo otkriće naišlo je na pozitivne reakcije pratilaca, koji su pohvalili njegovu avanturu i zahvalili mu se što je podelio ovo iskustvo.

„Fascinantno, hvala što ste ovo podelili. Tamo su sahranjena braća mog ujaka u borbi. Blago vama što ste im odali počast. I ja sam se pretplatio i gledam vaše kompletne video snimke.''

Drugi su podelili svoja iskustva.

Jedan je napisao: „Radio sam u staroj nacističkoj kasarni iz Drugog svetskog rata koja je bila preuređena. Pitali smo za udubljenja u zidovima u hodnicima. Rekli su da je to mesto gde su čuvali svoje oružje van odaja za spavanje.“

BONUS VIDEO 

 


 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading