Vladimir Putin i Si Đinping
Foto: AP/Mikhail Metzel (POOL)


U nedavnom intervjuu, predsednik Rusije Vladimir Putin podelio je sećanja na svoje detinjstvo, ističući da su ga posebno oduševljavale domaće pite koje je pekla njegova majka. Među svim tim ukusnim poslasticama, posebno mesto zauzimale su čuvene ruske vatruške, slatke pite sa sirom, koje su postale neizostavan deo trpezarijskog stola predsednika Rusije.

Recept za ruske vatruške

Sastojci:
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/4 kašičice soli
- 250ml mleka
- 550 grama brašna
- 1 kašika suvog kvasca
- 80 grama maslaca

Za nadev:
- 500 grama ruskog sira (tovorog)
- 2-3 kašike šećera
- 1 jaje
- pola kesice vanilinog šećera
- 1 kašika mleka

Priprema:


- Umutite jaje sa šećerom, vanilinim šećerom i soli. Dodajte toplo mleko i dobro izmešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno sa suvim kvascem, pa postepeno dodajte prethodno umućenu smesu varjačom. Na kraju, dodajte rastopljeni maslac i ugnječite ga u testo. Ostavite testo da naraste sat vremena pokriveno folijom.
- Za nadev, umutite ruski sir sa jajima, šećerom, vanilinim šećerom i mlekom.
- Oblikujte male kuglice od testa i ređajte ih u podmazani pleh. Ostavite da odmore još 20 minuta, a zatim svaku kuglicu napunite nadevom do dna.
- Premažite pite mlekom i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 25 minuta.

Ovaj recept za ruske vatruške omogućava vam da uživate u tradicionalnom ruskom jelu koje je bilo omiljeno jelo samog predsednika Putina u detinjstvu. Slatke pite sa sirom pružaju neodoljiv spoj mekanog testa i ukusnog punjenja, čineći ih savršenim izborom za doručak, užinu ili desert.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading