žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Medicinska sestra, Morgan Rašal, svoju drugu ćerku Lidiju, rodila je u pre dve godine oktobra meseca, i odmah po rođenju primetila je da ima izražene obrve koju su iz meseca u mesec postajale sve gušće.

Sve vreme je, kao i njeni prijatelji i poznanici, mislila da je guste obrve nasledila od svog oca ali onda joj je, jednog dana, njena majka poslala video snimak sa TikToka, što pokrenulo crv sumnje.

Naime, video snimak je o devojčici, koja izgleda vrlo slično kao Lidija, a koja se bori sa retkom bolešću - Sanfilipov sindrom. Uzevši u obzir Morganino zanimanje, odmah je odlučila da svoju ćerku odvede na testiranje.

Deca sa Sanfilipovim sindromom često veoma liče, kao da su braća i sestre pa ih zbog toga često nazivaju i Sanfilipo srodnici. Često ih karakterišu debele, tamne obrve, pune usane, oštra kosa i izražene, grube crte lica.

"Pogledala sam video i videla Lidijino lice u toj devojčici", zaprepašćeno je rekla Morgan, a preneo "Daily Mail".

Maloj Lidiji je dijagnostifikovan Sanfilipov sindrom kad je imala samo 18 meseci. Nažalost, ovo oboljenje dovodi do kognitivnog propadanja kod dece, što uzrokuje nemogućnost govora, hodanja, samostalnog hranjenja ili sećanja na veštine koje su naučili tokom života. Ova bolest pogađa jedno od 70.000 beba godišnje i razvija se kada oba roditelja prenesu neispravan gen. Najveća tuga od svega jeste što deca sa ovim sindromom ne žive duže od pubertetskih dana.

"Najgori dan u mom životu je bio kad sam je izgubila. Moje srce je puklo. Nestao je čitav život koji sam planirala za svoje dete. Sve predstave, recitali, normalno detinjstvo, mature, venčanje, gledanje kako postaje majka... Svi imamo tu viziju kako bi trebao da izgleda život naše dece. Međutim, nikad ne znamo kada će se njihovo zdravlje promeniti ili kada će Bog odlučiti da ih uzme sebi," napisala je bolom skrhana Morgan.

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading