Influenser
Foto: Alo/Foto: printscreen/TikTok

U jeku letnje sezone, mnogi turisti su u velikom rebusu da li uplatiti aranžman koji obuhvata all inclusive uslugu ili ipak odabrati jeftiniji paket.

Vaganja u ovakvim momentima je mnogo i dok neki tvrde da je apsolutni spas uzeti takav aranžman, drugi kažu da je mnogo jeftinije ići bez.

Živeo mesec dana kao bog

Ipak, postavlja se pitanje šta ako rešimo da otputujemo malo duže? Da li nam se tada isplati da uzmemo takvu ulsugu? Tiktoker Ben Kinan je dobio priliku da proveri šta mu se više isplati.

@ivebentraveling Replying to @Sara Lynn Day 10 of finding out if it’s cheaper to live in Seattle or at an all-inclusive resort #seattle ♬ original sound - Ben Keenan
Vloger je dokumentovao svoj višemesečni boravak u odmaralištu Ocean Riviera Paradise u Meksiku (Playa del Carmen). Tamo je proveo 27 dana, tokom kojih je svakodnevno postavljao videozapise gde dokumentuje svoje troškove.

Prateći njegovu rutinu od ponedeljka do petka, svakodnevno je računao kako bi uporedio sa svojim redovnim životom. Čak je njegova hotelska soba imala istu kvadraturu kao i njegov stan u Sijetlu.

Šta kaže matematika?

Kinan je procenio da bi u normalnom životu trošio oko 4.100 dolara (oko 450.000 dinara) mesečno – 2.300 dolara (oko 251.000 dinara) za iznajmljivanje stana, 200 dolara (oko 22.000 dinara) za komunalije, 270 dolara (oko 30.000 dinara) za automobil.

Njegovi troškovi za sve to vreme u all inclusive resortu bili su ukupno 4.900 dolara (oko 536.000 dinara), ali bez avionskih karata.

- Ako gledate direktno na papiru, ono što sam platio je bilo 800 dolara (oko 87.500 dinara) skuplje za život u Meksiku. Ipak, moj aranžman je bio u poslednjem trenutku, da sam rezervisao ranije, uštedeo bih dodatnih 400 dolara (oko 44.000 dinara) - rekao je.

Takođe je naglasio prednosti boravka u odmaralištu.

- Meni nije bilo jeftinije, ali ne mogu da kažem da li bi vama bilo jeftinije ili ne - zaključio je.

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading