Penzionerka
Foto: Alo/Foto: Twitter/printscreen

Virdžinija Džini Hislop, 105-godišnja žena magistrirala je na Postdiplomskim studijama u Stanfordu u Kaliforniji u Americi nakon što je svoje fakultetsko putovanje započela pre više od 80 godina.

Džini bi odavno magistrirala da nije bilo Drugog svetskog rata. Međutim, neposredno pre nego što je predala završni magistarski rad, izbio je rat koji je uticao na njene buduće planove. A onda je, 80-ak godina kasnije, odlučila da svoju zasluženu diplomu ipak dobije!

Hodajući po bini na Univerzitetu Stanford u Kaliforniji i dobijajući diplomu na svečanoj dodeli, Džini je konačno magistrirala i dokazala da nikada nije kasno da se završi ono započeto.

Kako pišu strani mediji, pred samu predaju svog magistarskog rada, a nakon početka Drugog svetskog rata, njen tadašnji dečko Džordž Hislop pozvan je da služi u ratu. To je navelo Džini da napusti školu kako bi se udala za njega i fokusirala na podizanje porodice.

Dok je brinula o svojoj porodici koju danas čine dvoje dece, četvoro unučadi i devetoro praunučadi, Džini je decenijama služila i u školskim i fakultetskim odborima u Vašingtonu.

Kada joj je diplomu uručio dekan fakulteta Danijel Švarc, moglo se čuti kako Džini Hislop govori sa osmehom:

"Bože moj, dugo sam čekala na ovo!"

"Diplomu sam zaslužila, bila sam oduševljena"

Govoreći u intervjuu za "Dobro jutro Ameriko", Džini je otvoreno rekla kako se oseća zadovoljnom zbog dugo očekivane prekretnice u životu.

"Lažna skromnost nikada nije bila jedan od mojih problema. Osećala sam da diplomu zaslužujem i bila sam oduševljena što sam to konačno i dobila", rekla je ona.

A kako je penzionisani psiholog, 95-godišnji Dejvid Mardžot iz Vejbridža u Engleskoj oborio rekord kao najstariji diplomac londonskog Univerziteta "Kingston" magistriravši modernu evropsku filozofiju - 70 godina nakon svoje prve fakultetske diplome možete pročitati u našem izdvojenom tekstu.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading