Porodica
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Bračni par je napustio užurbane poslove i preselio se sa porodicom na jahtu usidrenu u Grčkoj. Laura i Ros Koledž odlučili su da svoj život bar trenutno provode na moru jer osećaju da kao porodica nisu dovoljno povezani zbog užurbane svakodnevnice.

- Ros je radio više od 50 sati nedeljno, a mi smo bili kao brodovi u noći - rekla je Laura za Vhat’s the Jam.

Roditelji su hteli da obezbede uzbudljivo i avanturističko detinjstvo svojoj deci. To sada još više žele jer sumnjaju da je jedan od njihovih sinova autističan.

Tako je porodica založila svoju novorenoviranu kuću i kupila jahtu koju su odjavili nekoliko meseci ranije i preselila se u Grčku u leto 2019. Porodica Koledž je započela svoje putovanje na Mikonosu, plovila kroz Egejsko more i ostrva Dodekanez i na kraju su se nastanili na Jonskim ostrvima.

- Život na brodu je veoma promenljiv, tako da je teško uspostaviti ravnotežu između posla i života - priznala je Laura i dodala:

 

- Održavanje bilo kakve rutine je izazov. Morate biti u mogućnosti da idete polako kada vremenske prilike ili druge okolnosti zahtevaju promenu plana.

 

Ros je kapetan porodičnog čamca, dok mu Laura pomaže i oboje su direktori onlajn sajta za zdravlje i fitnes, koji beleži njihove avanture u vezi sa vodom. Njihovi sinovi pohađaju onlajn školu dok plove, a na mrežama traže prijatelje.

- Kada dobijemo boravak ovde u Grčkoj, planiramo da raširimo svoja krila dalje - rekla je Laura.

Porodica planira da na kraju uzme veći brod kada dečaci postanu preveliki za  trenutno plovilo, ali su u međuvremenu stavili mnogo dodataka ovom kako bi im bilo lakše.

- Uključili smo solarnu energiju, litijum-jonske baterije, aparat za pravljenje vode i druge modifikacije koje znače da možemo da živimo potpuno van mreže, bez računa za komunalne usluge - rekla je Laura, napominjući da većina renoviranja omogućena saradnjom sa sponzorima sa njihovih naloga na društvenim mrežama.

Mama dečaka je istakla da se svi osećaju odlično, pogotovo dečaci koji su sada blizu mora mnogo više spokojni nego pre.

(Srećna republika)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading