Januar
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Svaki brak ili veza pre ili kasnije zapadnu u krizi. Neki parovi te krize prebrode, a neki se rastanu. Veoma je bitno da kroz komunikaciju ustanovimo zbog čega je došlo do zahlađenja u ljubavnom odnosu i potrudimo se da ovu krizu rešimo.

Aston i Adam Simonds jedan su od parova koji je prošao kroz ove turbilencije u braku. Bili su pred razvodom, a onda im je jedan ritual spasao brak. Njihovi razgovori su se vrteli oko kućnih poslova, računa i roditeljstva, uz rasprave o tome ko je radio sve, odnosno ko je radio nedovoljno.

„Između posla, večere, kupanja i čišćenja kuće nismo imali vremena da razgovaramo i podelimo ono što nam je na umu“, priseća se ona.

Tragajući za rešenjima, došli su do jednog veoma jednostavnog koje im je spasilo brak.

"Moj muž i ja ovo radimo svaki dan jer je osećaj tako dobar i odmah se osećamo povezanije. Verujte mi, ako se povežete na samo pet minuta dnevno, to će se pozitivno odraziti na svaku drugu oblast vašeg života“, otkriva Aston.

Ono što su uveli kao obavezni deo dana jeste da ujutru zajedno popiju kafu. Kako ova žena otkriva, ta promena im je ne samo spasla brak već ga potpuno promenila i to nabolje. Supružnici kažu ono što osećaju, slušajući jedno drugo. Nakon toga se osvrnu na pozitivne aspekte i jednog i drugog i njihove veze.

„Treći deo ovog rituala je stvaranje sigurnog prostora za partnera da izrazi sve što ga brine. Neophodno je da se oba partnera osećaju ugodno i bezbedno da otvoreno podele šta imaju. Ideja je da ne osuđujemo jedno drugo", tvrde supružnici za Miror.

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading