Bračni par
Foto: Printscreen/www.youtube.com/True crime stories

Iza svega je stajao monstruozni plan njenog muža, Ričarda.

Mesecima je Dženet osećala dehidrataciju, mučninu i bolove koji su postajali sve intenzivniji, do te mere da je počela da koristi štake. Njena koža je bila prekrivena bolnim ranama, a lekari nisu mogli da utvrde uzrok njenih simptoma.

Jedina osoba koja je znala šta se dešava bio je njen muž Ričard, koji je u ajlajner dodavao selen kako bi je polako trovao.

Ričard, matematičar i doktor psihologije, bio je ljubomoran na popularnost svoje supruge koja je radila kao nastavnica.

Kada selen nije delovao dovoljno brzo, Ričard je počeo da joj dodaje cijanid u jutarnju kafu. Dženet se onesvestila i preminula pre nego što je hitna pomoć stigla.

Njena smrt je prvobitno bila proglašena prirodnom, ali nakon što je Ričardova prva žena, Doroti Bojer, prijavila policiji da je i ona bila trovana selenom dok su bili u braku, slučaj je ponovo otvoren.

Doroti je pronašla dokaze o Ričardovom trovanju, uključujući i Dženetin ajlajner pun selena.

Tokom istrage, policija je otkrila Ričardove dnevnike u kojima je pisao o svojoj sumnji da ga Dženet vara i o planu da je otruje. Druga autopsija je pokazala visoke nivoe selena i cijanida u njenom telu.

Ričard je konačno optužen za ubistvo 1991. godine i osuđen na doživotni zatvor 1995. godine. Umro je u zatvoru 2009. godine, a njegova četvrta žena, Kerol Taunsend, je do kraja verovala u njegovu nevinost.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading