Ulcinj
Foto: Printscreen/RINA

Presvlačenje na plaži van kabine ne polazi baš svima od ruke, te im "štap i kanap" tehnika baš i ne ide, ponajviše zbog osećaja stida i nelagodnosti. Upravo sa ovom mukom žena iz Srbije se obratila sunarodnicima za pomoć, a zbog odgovora koje je dobila, ostala je bez reči. Jer, više od pola "pomagača" bili su maliciozni muškarci koji nisu štedeli podrugljive reči i komentare na njen račun.

Kada je potražila pomoć od korisnika društvenih mreža oko kabina ili mesta gde može da presvuče kupaći kostim, Srpkinja koja je želela da ostane anonimna nije se nadala da će njen post izazvati bujicu pogrdnih i malicioznih komentara.

Šta je izazvalo Srbe da ostavljaju maliciozne komentare?

U velikoj manjini bili su komentari usmereni na pomoć, počevši od one da to može da obavi u toaletu kafića ili restorana, do saveta oko kupovine pončo peškira koji se mahom i koriste tokom presvlačenja.

"Imam jedan problem i molim vas sve da mi pomognete. Gde mogu da se presvučem u Haniotiju tokom boravka na plaži? Ne volim kada sam mokrog kupaćeg, a ljudi me na plaži kada se presvlačim sa peškirom, stalno gledaju. Korpulentnije sam građe, i ponekad mi se desi da mi peškir spadne dok se presvlačim. Sama sam ove godine, obično idem sa partnerima na more, ali kako sam raskinula pre par meseci, ovo je prvi put da sam pred ovakvim mukama. Znam da zvuči smešno, ali ne znate koliko je neprijatno kada vas svi gledaju, a vi strahujete da će vam peškir pasti, što mi se jednom i desilo, all sreća brzo sam reagovala.

Ako nema kabina, onda mi barem dajte neki savet gde mogu da uđem i da to obavim.

Hvala unapred na odgovoru svima.", napisala je ona unutar objave na fejsbuk grupi "Grčka uživo".

A onda su usledili neprimerni komentari, uglavnom od strane muškaraca koji su u ovoj situaciji videli priliku da se zabave pisanje malicioznih komentara.

"Ti ne treba ni da ides na more, previše si komplikovana za to... ", napisao je prvi među jednakima.

Muškarci je gnusno vređali

Uvrede na račun fizičkog imena i izgleda devojke iz Srbije bile su u fokusu muškarca koji nije birao ružne reči.

"Svaka plaža u Grčkoj ima svlačionicu ali samo za debele. 15 evra košta presvlačenje i unutra vas čekaju 3 krofne i sendvič", glasio je njegov skandalozni komentar.

Slično je bilo i sa sledećim komentarom.

"Verovatno su vam male s**e pa se stidite", podrugljivo je napisao ovaj Srbin.

Bilo je i onih koji su svoje pogrdne komentare vešto maskirali u sarkazam i ironiju.

"Ima ovih Grka koji stoje na plaži i za malu nadoknadu od 1 evro drže peškire. Pogledajte oko sebe, od prošle godine su uveli ovu uslugu baš zbog ovakvih slučajeva", napisao je ovaj Srbin.

U manjoj meri bilo je i onih koji u problemu devojke iz Srbije nisu videli "nikakav problem", jer je 21. vek i "nema ništa što druge žene nemaju".

"Nemaš ništa što druge već nemaju, 21. vek je,šta te briga" "Samo zažmuri i presvuci se i niko neće da vidi.", "Presvuci se u vodi", "Oči su za gledanje", "Da imaš ti skrivene adute presvlačila bi se ti", "Imali barem šta da se vidi", "Što me nisi povela da ti držim peškir", ređali su se komentari.

Kako da se presvučete na plaži?

Na kraju, devojka je izgleda rešila problem oko presvlačenja na plaži, budući da je nekolicina dama, ne obazirući se na pogrdne komentare kojih je bilo više, ponudilo više rešenja. Dok je za neke bezbedno presvlačenje bilo najbolje tokom sedenja na peškiru, druge su dale praktične savete - kupovinu ponča koji se navlači preko glave i što je najbitnije, garantuje sigurno presvlačenje.

A bilo je i saveta kako da se stare haljine iskoriste za ovu namenu.

"Lepo se napravi duža šira suknja sa lastišem. Navučeš oko vrata i presvučeš se koliko voliš niko te ne gleda. A imaju sigurno negde da se presvuče toalet po kafeterijama", glasio je samo jedan od saveta dama iz Srbije.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading