Pomoc
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Baka Vlada razume da njeno četvoro unučadi odrastaju i da je više ne trebaju kao pre, ipak pošto ih je sve čuvala s ljubavlju očekivala je da će uvek imati barem malo obzira prema njoj. Nažalost, ona nije te sreće.

Baka Vlada (67) iz Hrvatske požalila se na sve hladniji odnos nje i njenih unučadi za koje bi i dan danas uradila sve. Međutim kaže, kako kaže, oni se ne sete da je pozovu, a kamoli da je posete.

"Evo, stigle i mene godine, napunila sam 67. Imam četvoro unučadi, (ćerka ima dvoje dece, a sin i snaja takođe dvoje). Čuvala sam ih sve. Još se sećam kako je snaja nakon posla dolazila po decu kod mene, a čim bi ušla kroz vrata, ja bih već spremna trčala prema autobusu kako bih na vreme u vrtiću preuzela drugog unuka, sina od ćerke," poverava se gospođa Vlada.

"Nije mi žao ni truda ni vremena"

Najmlađe unuče čuvala je neprekidno tri godine.

"Svako jutro od kuće sam odlazila u pola pet. Živimo na većoj udaljenosti, pa sam do njih morala da putujem autobusom. Nije mi žao ni truda ni vremena", rekla je ova baka.

Pomogla je od srca svima, i deci dala puno ljubavi. Danas je zbog njih tužna i oseća se napušteno i usamljeno.

"Danas se niko ne seti da nazove, evo prošlo je 12 dana otkako se ni sa kim nisam ni čula. To što me ne mogu ni nazvati, to stvarno boli. Čak i odrasli unuk koji sada već ima dvadeset godina, uopšte ne pita baku kako je", objašnjava.

Nimalo poštovanja

Ne traži od njih da stalno "vise" kod nje, ne traži zapravo ništa osim malo poštovanja. To poštovanje bi značilo tek povremeno javljanje.

"Evo, ne samo da baš niko od svih njih nije nazvao, već se nije udostojio ni poruku da napiše," stoji u pismu.

Sada je postala svesna i da joj se polako urušava zdravlje, što u kombinaciji sa samoćom kod svakoga pojačava zabrinutost. Njene poslednje reči glase:

"Zasad sam sa zdravljem još tako-tako, nije najbolje, ali ne dam se. Prihvatimo što ne možemo promeniti".

(Moje Vrijeme)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading