sutomore
Foto: Printscreen/Printscreen

Jedno od omiljenih letovališta Srba u Crnoj Gori, Sutomore tradicionalno je u vrhu interesovanja naših građana kada se radi o boravku na Jadranu. Međutim, sudeći po objavi momka iz Crne Gore ove godine navodno ima manje turista nego obično. Snimak koji je objavljen na Iksu (Tviteru) ubrzo je postao viralan.

Krajem maja i početkom juna, pa sve preko jula i avgusta, sutomorski korzo pored mora, plaže, pa i same saobraćajnice postaju kao košnica. Prolazak kolima magistralom u smeru Bara ili Čanja, postaje agonija, skoro pa kao i mimoilaženje na šetalištu usled velike količine turista koji u ovom mestu na obali Jadrana provode godišnji odmor.

Kakva je situacija sa turistima u Sutomoru?

Ipak, mladić iz Crne Gore tvrdi da je situacija ove godine drugačija, te da ima mnogo manje turista nego 2019. godine, koja se uzima kao referenca za broj posetilaca i noćenja. Naime, on je snimio deo puta koji vodi od Bara preko Sutomora do Čanja, koji je u ovo doba godine u devet uveče obično pun automobila.

 

Sudeći po njegovom snimku i rečima, ove godine to nije slučaj.

 

"Rekoše nam, letnja sezona nikad bolja. Čak za skoro 2% premašila rekordnu iz 2019.godine. A ovo vam je slika s terena. Sutomore,21 h. Nigde nikoga. Tek poneki auto prođe. A ko se seća te 2019. zna da se kroz Sutomore u ovo doba prolazilo satima. Da su kolone bile od Bara do Čanja", naveo je on u viralnoj objavi.

Zbog čega ove godine ima manje turista u Sutomoru

Da ne cvetaju nigde ruže, što sa turistima, što sa lokalnim žiteljima, najbolje govore komentari koji su se nizali ispod snimka.

"I ostalim zemljama je loša sezona pa i meni u Beogradu. Cene su otišle previše a plate to nisu pratile. Četvoročlanoj porodici treba oko 3.000 evra za normalno, neluksuzno letovanje, a to je stvarno mnogo kad ljudi jedva preživljavaju sa platama koje imaju", naveo je primer jedan od Srba.

Sledeći se osvrnuo na poređenje sa prošlom sezonom u mestu gde tradicionalno letuje svake godine u istom periodu.

"Svake godina sam prvu nedelju juna u Šušnju, ove godine ubedljivo najlošija poseta. Srpskih turista skoro da i nije bilo. Prošle godine u to vreme išao 40 minuta Sozina-Bar", napisao je on.

Za praznu magistralu kriv sudar?

Za navodnu slabu posetu jedan od korisnika Iksa iz Srbije, pored cena je naveo još niz fakotra..

"Cene ništa, a? Usluga koja je sve gora i gora ni to ništa? Politika prema Srbima i tzv paradajz turistima, ni to? Pa eto, vreme je za prst na čelo", kratko je napisao on.

Ipak, možda i najlogičnije objašnjenje zbog čega je prazan put došlo je od jednog mladića iz Crne Gore, koji je objasnio da je u večernjem terminu došlo do prevrtanja kamiona, koji je uslovio zastoj u saobraćaju na deonici ka tunelu Sozina.

"Jes, kako ne, u ponedeljak se prevrnuo šleper u Zelenom pojasu kod Bara, što je izazvalo zastoj u saobraćaju i ogromne kolone do tunela Sozina. Nije to zato što ima turista, ne kažem da ih nema, ali ne kao što se priča", pojasnio je on.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading