kruzer
Foto: Printscreen/www.instagram.com/thesharonicles

Njeno iskustvo na brodu bilo je uzbudljivo, ali je otkrilo i mračne tajne koje su deo tog života.

Šeron je radila za kruzerske kompanije između 2009. i 2010. kao koordinatorka grupa, a zatim od 2013. do 2018. kao voditeljka zabavnih programa.

"Život na kruzeru je vrlo zarazan i nikad ne isključujem mogućnost povratka. Apsolutno sam volela svoj posao i uživala sam kao voditeljka zabavnih programa jer je moj posao doslovno bio da organizujem zabave gotovo svake večeri," započela je Šeron svoju ispovest za The Sun.

Radila je na osam brodova, gde je često delila kabinu s drugim članovima posade. Prisetila se jedne situacije kada je njena cimerka dovela dečka bez najave, što je bilo neprijatno jer svaki ležaj ima zavesu za privatnost.

Šeron je takođe otkrila da je bilo uobičajeno da osoblje razvija romantične veze, a polno prenosive infekcije bile su česta pojava i često doživljene kao "znak časti."

Ipak, naglasila je da mnogi članovi posade pronađu supružnike i ostanu srećni u braku godinama nakon što su se upoznali na brodu.

Romantični odnosi između osoblja i gostiju bili su strogo zabranjeni, a kazna za prekršaj bila je trenutni otkaz. Ipak, život na kruzeru omogućavao je uštedu jer su hrana, smeštaj i medicinski troškovi bili pokriveni.

Većina zarade mogla se uštedeti ili potrošiti na druge stvari kad bi brod pristao u luku.

Šeron je tokom svojih krstarenja posetila mnoga neverovatna mesta, uključujući Bahame, Bermude, Kanadu i Norvešku. Međutim, otkrila je da kruzeri imaju mrtvačnicu i zatvor, koje su koristili češće nego što ljudi misle.

Umiranja na brodu, obično prirodnom smrću ili zbog srčanih udara, bila su česta pojava.

Prisećajući se incidenata s gostima, Šeron je ispričala da su hapšenja bila uobičajena kada bi brod pristao u američku luku, posebno za goste koji su mislili da mogu prekršiti uslovnu kaznu bez posledica.

Takođe je opisala situacije u kojima su gosti propustili ukrcavanje u lukama. U tim slučajevima, brod bi obično ostavljao goste, a lučki agenti pomagali su im da se dogovore kako da stignu do sledeće luke ili se vrate kući.

Bilo je i situacija koje su pretilie ozbiljnim pomorskim katastrofama. Jednom prilikom, brod na kojem je radila sudario se s drugim brodom zbog jakog vetra. Iako je to bio samo sudar branikom, incident je bio zastrašujući.

Pre nego što je počela da radi na kruzerima, Šeron je studirala glumu, ali je odlučila da radi na brodu nakon što je putovala s majkom na krstarenju.

Napustila je rad na kruzerima kako bi bila s porodicom dok je njen otac bio u terminalnoj fazi karcinoma. Nakon pandemije, odlučila je da se fokusira na pisanje i sada radi kao autorka i putopisac za razne publikacije.

Njena priča otkriva fascinantne i često mračne aspekte života na kruzerima, pružajući uvid u svet iza glamura krstarenja.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading