Himare u Albaniji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kada su letovanja, odmori i putovanja u jeku, uglavnom su cene hrana i pića te koje se nalaze na vrhu lestvice interesovanja. Tako je bilo i ovog puta kada je jedan Srbin posetio Portugal i ostao zatečen cenama piva.

Novosađanin Goran objavio je na svom Iks profilu da je tokom svog putovanja u Portugal, na Espinjo plaži najviše bio oduševljen cenom piva, koja je, kako je objasnio niža nego u mnogim kafićima u Srbiji.

"Malo pivo - 2,5 evra u kafiću na plaži u Portugalu. U nekim našim kafićima je skuplje...", napisao je Goran pa podelio i fotografiju računa ali i samog piva.

"Dva točena piva 10 evra u Beogradu"

Njegova objava je zainteresovala veliki broj ljudi, koji su odmah počeli portugalsku nisku cenu da upoređuju sa srpskim ali i crnogorskim - koje su mnogo veće.

"Čuj u nekim? U svakom kafiću ovde je skuplje", "Pre neki dan, dva velika flaširana pšenična i jedno malo točeno 1.350 dinara", "Dva točena piva 10 evra u Beogradu", "Ajde pivo, ali nes kafu sam neki dan platila 290 dinara u lokalnom kaficu na periferiji Beograda", "Kod nas u Pančevu malo pivo 370 dinara", "Manje nego na Adi Ciganliji", pisali su oni.

"Bečići - elitno mesto"

Tada se javila jedna Svetlana i podelila uživo fotografiju cenovnika jednog kafića u Bečićima.

Evo trenutno iz Bečića, mislim... Ipak je ovo elitno mesto", napisala je ona iznad fotografije.

Kako se može videti, piva se kreću od 3.20 evra do 4.80 evra. Gde ona od 0,25l koštaju od 3.20 evra do 4 evra, 0,33l - 3.20 do 4.80 evra a jedino u ponudi od 0.50l košta 4.60 evra.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading