stojadin
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Slobodan Vugdelija/Grcka info

Na fejsbuk grupi Grčka info nedavno je osvanula slika koja je izazvala pažnju među turistima i lokalnim stanovništvom Nea Plagije. Radi se o Stojadinu, legendarnom automobilu koji je stigao na letovanje na grčkoj obali, nosivši srpske registarske tablice, iako je star čak 50 godina.

Ovaj neuništivi automobil izazvao je živopisne reakcije među posetiocima plaže i lokalnim stanovnicima, ističući svoju jednostavnu mehaniku i pouzdanost. "Zašto ne bi moglo?", komentarisali su mnogi, upoređujući ga s modernijim automobilima. "Stojadin je kvalitetnije napravljen od mnogih novijih vozila. Svako ko se iole razume može sam da otkloni sitnije kvarove na putu", dodaje se u komentarima.

Ovaj primerak Stojadina, sa svojom jednostavnom mehanikom i bez komplikacija modernih tehnologija, pokazao se kao pravi izbor za put do Grčke, čime je još jednom potvrdio svoju robusnost i sposobnost za avanture van uobičajenih ruta.

"Stojadin je stizao do vrha Kilimandžara u Africi, zašto ne bi mogao do Grčke?", pitali su se entuzijasti, dok su ostali diskutovali o njegovoj izdržljivosti i pouzdanosti.

"Vozi ko šta ima i nije bitno čime odeš-dodeš već da si živ i zdrav stigao. Svako dobro svima."

"Sve je to OK dok ne upeče 40+ i udari gužva na granici. E to nije za "Stojadina"".

Ovaj primerak Stojadina, koji je primetan u Nea Plagiji, takođe je podstakao razne anegdote i sećanja na prošla vremena. "Moj otac dođe jugom 45 u Stavros", podelila je jedna osoba, osvetljavajući popularnost i trajnost ovih vozila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading