"JAVILA MI SE POKOJNA BABA" Žena doživela kliničku smrt, pa ispričala šta je VIDELA dok je ležala u bolnici
Foto: Shutterstock

Jedna žena podelila je sa javnošću svoja sećanja iz trenutaka kada su medicinari mislili da je mrtva. Iskustvo povratka iz mrtvih opisala je kao "ponizno".

Žena, koja je želela da ostane anonimna, ispričala je svoju priču na Reditu. Kako navodi, sve je počelo dok je slavila rođendan u lokalnom restoranu. Nažalost, zbog unosa hrane koja je bila kontaminirana indijskim orahom, doživela je tešku alergijsku reakciju.

- Jedan prokleti orašasti plod me je oborio. Reakcija je počela za samo nekoliko sekundi dok sam bila u restoranu. Grlo mi se zatvorilo, a jezik počeo da otiče. Nažalost, niko nije imao Benadryl ili EpiPen- napisala je.

Zdravstveni radnici su je hitno prevezli u bolnicu, gde je pretrpela kliničku smrt. Bila je proglašena mrtvom na nekoliko minuta pre nego što su uspeli da je reanimiraju i stave na aparate za održavanje života.

-Iskustvo je bilo ponizno. Nisam osećala nikakav bol. Bilo mi je udobno iako se moje telo snažno borilo protiv svega fizičkog- objasnila je žena svoj bizarni doživljaj.

-Sećam se da sam nekoliko puta povraćala dok sam bila na ventilatoru i aspirirala, ali nije bolelo- tvrdi ona.

Žena je dodala da je bila okružena porodicom na odeljenju intenzivne nege, što je opisala kao utešno iskustvo. Iako je bila svesna razgovora koje su njeni najmiliji vodili, nije mogla da komunicira sa njima, što je za nju bio najčudniji deo celog iskustva.

-Nakon što su mi skinuli mehanički ventilator, sećam se da sam videla svoju baku koja je preminula 2004. godine. Rekla mi je da se okrenem jer moje vreme ovde tek počinje. Zatim sam osetila kako mi cevi klize iz pluća i kako medicinske sestre viču moje ime- napisala je ova žena.

Zdravstveni radnici su uspeli da je stabilizuju, a nakon nekoliko dana na mehaničkom ventilatoru doživela je čudesan oporavak. Kaže da je većinom "spavala" dok je bila na aparatima, ali je mogla da čuje glasove svoje porodice i znala je gde se nalaze u sobi.

-Ljudi ni danas nemaju predstavu kako mogu da se setim gde su sedeli u sobi i tačne razgovore koje su vodili- rekla je žena.

Ovo iskustvo promenilo je njen pogled na život. Naučila je da živi u trenutku, nikada ne odlazi na spavanje sa žaljenjem i da uspori kako bi uživala u lepoti života.

Međutim, žena je otkrila da sada pati od blagog oblika posturalnog ortostatskog tahikardnog sindroma (PoTS), koji izaziva nagli porast srčanog ritma kada ustane nakon sedenja ili ležanja, uzrokujući simptome kao što su vrtoglavica, nesvestica, palpitacije, kratak dah i bol u grudima.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading