Prevare za aranžmane
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naši turisti koji letuju u Grčkoj ove godine suočavaju se sa brojnim izazovima, uključujući visoke cene smeštaja, hrane i ležaljki duž obale. Nedavno su srpski turisti u Nikitiju platili četiri evra za kesicu kokica, što je izazvalo burne reakcije među njima.

Ove oscilacije cena usluga u popularnim letovalištima su uobičajene svake godine. Na njihov nagli skok najviše utiču povećan broj turista i aktuelne ekonomske prilike. Na primer, hleb se kreće od 1.10 do 1.90 evra, mleko od 1.12 do 2.80 evra po litru, dok su jaja u rasponu od 2.20 do 3.50 evra za pakovanje od 12 komada. Cene za različite namirnice kao što su maslinovo ulje, feta sir, voće i povrće takođe variraju u zavisnosti od mesta i prodavnice.

Osim toga, na forumima se često ističu komentari poput: "U Nemačkoj su 8 evra za kokice, pa ručkajte u Grčkoj i uživajte", što ukazuje na poređenje cena između različitih zemalja. Turisti se sve više prilagođavaju i traže načine da ostanu unutar budžeta, posebno imajući u vidu sve veće troškove života tokom letnjih odmora u Grčkoj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading