Himare u Albaniji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U popularnoj Fejsbuk grupi Grčkainfo, koja okuplja entuzijaste Grčke i ljubitelje putovanja, pojavio se zanimljiv post jednog člana koji je podelio fotografiju sa plaže na kojoj uživa uz ukusnu hranu. Na slici se vidi sremski kulen u kombinaciji sa kačkavaljem, što je odmah izazvalo brojne reakcije i komentare.

"Priča o sremskom kulenu stigla je do Toronija," napisao je autor posta, što je pokrenulo val entuzijazma među članovima grupe.

Jedan od prvih komentara bio je: "Fali paradajz i gde je hladna rakija," dok je drugi korisnik napisao: "Najslađe je jesti na plaži. Prijatno vam bilo, samo uživajte! To je prava stvar uz miris mora i pogled na talase."

Komentari su se nastavili, a jedan turista je primetio da je ovaj obrok pravi luksuz:

"Žao mi je što nisam uslikala domaću slaninu, pa da vidimo kako bi se oni što jedu samo kavijar u elitnim restoranima zgražavali. I žao mi što nisam nosila kulen. Ovo izgleda veoma ukusno, ali i skupo. Nek puknu dušmani. Ova količina kulena je skuplja od ručka u restoranu. Dobar kulen je luksuz," napisala je još jedna članica grupe.

Jedan član grupe je čak smislio novi naziv za turiste koji donose ovakvu hranu na plažu: "Kulen turisti, ekstra, hrana za 10, pohvala za izbor," napisao je on.

Pojavili su se i komentari koji ističu da nije samo među Srbima popularno donositi hranu na plažu:

"Samo se mi Srbi međusobno nazivamo paradajz turistima... Ne znam ni otkuda taj izraz uopšte. Često na plažama mogu da se vide i stranci, pa čak i Grci kako jedu, i to je okej i simpatično. Izašli su ljudi na piknik, šta je tu loše..."

Ovaj simpatični post pokazuje kako domaći specijaliteti mogu da izazovu oduševljenje i stvore posebne trenutke, čak i dok se uživa na plaži.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading