čoveka progutao kit
Foto: Printscreen/www.facebook.com/Michael Packard

Pakard, koji ima preko četiri decenije iskustva u ronjenju, ispričao je svoje neverovatno iskustvo do detalja.

Sve se dogodilo početkom juna, kada je Pakard, zaronivši, iznenada našao sebe u potpunom mraku. U prvom trenutku pomislio je da je završio u ustima ajkule, ali ubrzo je shvatio da je prostor mnogo veći i da nema zube oko sebe.

"Grbavi kit je pokušao da me pojede. Našao sam se u njegovim ustima punim vode. Bio je totalni mrak. U prvom trenutku sam pomislio da je ajkula, ali nisam osetio zube i prostor je bio mnogo veći. Njegovi mišići su počeli da me stežu, nisam mogao da se pomerim," rekao je Pakard.

kit

Foto: Shutterstock

 

Kit ga je slučajno progutao dok je tražio planktonske rakove. Srećom, nije otplivao daleko kada je odlučio da ispljune neočekivani plen.

"Bio sam u njegovim ustima 30-40 sekundi. Osetio sam da pomera glavu i jezik. Izbacio me napolje, blizu mog broda. Nisam imao težih povreda, već samo modrice i iščašeno koleno."

Pakard je priznao da je pomislio da će umreti.

"Znao sam da je reč o ogromnom stvorenju i da neću moći da izađem napolje. Pomislio sam: 'Ovako ćeš umreti. U ustima kita.' Koliko bude vazduha toliko ću poživeti."

Kada ga je kit izbacio iz usta, iskusni ronilac je ostao da pluta na površini vode, gde je ugledao kitov rep dok se vraćao u dubinu.

Pakard je pomislio: "Bože, preživeo sam."

Njegova priča je izazvala mnoštvo komentara na društvenim mrežama.

Jedan korisnik je šaljivo napisao: "Bilo je grozno. Najgori obrok koji sam ikada imao, objasnio je kit." Drugi je dodao: "Kakva priča i način da se bolje upoznate s morskim životom."

BONUS VIDEO 

@alo_portal Koji će se sladoled brže otopiti, vodeni ili mlečni? 🤔🤗 #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #alo #sladoled ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading