termiti na plafonu
Foto: Printscreen/Foto:Facebook.com/Printscreen

Žena koja iznajmljuje nekretninu zatražila je pomoć od stručnjaka za čišćenje i stambenih stručnjaka putem interneta, pitajući šta su te misteriozne smeđe cevi. Međutim, odgovor je bio mnogo strašniji nego što je očekivala.

Otkrivanje nečega neobičnog ili drugačijeg u iznajmljenom stanu može biti neprijatno iskustvo, posebno kada tražite pomoć od stanodavca.

Od neobičnog mirisa do mrlja na zidu, ponekad vas stanodavac ignoriše ili ubeđuje da nije ništa opasno u pitanju. Srećom, internet omogućava ljudima da podele svoja iskustva i savete.

Jedna žena odlučila je da zatraži savet putem Fejsbuka nakon što je otkrila nešto što liči na grančice koje rastu sa njene tavanice. Odgovor koji je dobila bio je alarmantan: „Izgleda da imate termite, proverite svoj krov što pre.“

Mnogi drugi korisnici složili su se sa ovom dijagnozom, rekavši da izgledaju kao tragovi termita, što ukazuje na širi problem. Navodno, to su blatne cevi koje termiti koriste kao "tunelske strukture".

Postoje različiti znakovi koji ukazuju na prisustvo termita u domu. Prema Centru za prirodna istraživanja Planet, let termita je siguran način da saznate da li su termiti u vašem domu.

Ostale stvari koje treba da tražite su tragovi blata duž bočne strane kuće, plikovi ili izdubljene stolarije, vlažna područja ili vlažne mrlje na zidovima ili podovima, zvukovi kucanja ili žvakanja unutar zidova, rupe od termita i boja sa mehurićima.

Važno je da ne uznemiravate termite ili koristite insekticide da ih ubijete, jer samo sertifikovani kontroleri štetočina imaju efikasne sprejove za njih.

Preporučuje se proveravanje kutije merača termita koja pokazuje različite tretmane i inspekcije urađene ranije, i kontaktiranje stručnjaka za potpunu inspekciju doma.

Nakon toga, cilj je imati inspekciju svake godine kako biste bili sigurni da je vaš dom zaštićen od ovih štetočina.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading