Himare u Albaniji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Letovanje u Albaniji od pandemije korone postalo je posebno interesantno za naše ljudi i iz godine u godinu sve više ih ide tamo na odmor, ali je to primorje za mnoge Srbe ipak nepoznanica. Otuda se jedna Srpkinja odlučila da pita za svet - koliko bi nju i njenog muža koštalo za desetodnevno letovanje u Albaniji.

Na jednoj od grupa koje koriste naši turisti na Fejsbuku, žena je podelila slike iz popularnog Ksamila iz Albanije, a kako se mnogima dopalo, usledila su i dodatna pitanja.

"Može li jedno iskreno pitanje i odgovor. Prvo ne znam te njihove novce koliko ih dobijate za 100 evra. Drugo ja i muž smo srednjih godina za 10 noćenja sa prevozom i hranom -sami da se hranimo koliko nam treba para - skromni smo! I, još kako su im snabdeveni marketi", pitala je jedna Vesna.

Odmah su stigli i odgovori:

"Kurs je skoro identičan kao kod nas, skoro isti. Nema jeftinijeg mora, Neum-Bosna ili Albanija", piše joj jedna žena.

Može celo letovanje i za 600 evra

Drugi su joj dali detaljan odgovor oko cena i troškova.

"Mi smo u septembru potrošili sve sa putem do 600 evra. Sad ćemo videti jer obilazimo malo više", pišu jedni, drugi dodaju:

"Išli malo na pićence, malo jeli giros, ponekad platili ležaljke na drugim lepšim plažama. Ništa nije skupo osim ležaljki i pića po plažama dok je u gradu dosta povoljnije".

Jedna Slobodanka piše kako je bukirala luks apartman za dve osobe, u centru, 100 metara od plaže. Platila je 14 noći u julu za 260 evra. Cene u marketima i restoranima su kao kod nas ili malo niže.

Problem samo za ljubimce

U jednom od odgovora Vesni poručuju koliko je koštalo letovanje u Ksamilu.

"Mi smo prošle godine bili u septembru u Ksamilu, dvoje odraslih, dvoje male dece. Bez stiskanja smo potrošili sa gorivom oko 500 evra. Pošto je bio septembar ležaljke nismo uzimali ali smo sedeli u kafiću na plaži. Znači, kafe, sokići, pomfrit, sladoled i slično svaki dan. Išli smo i na par izleta, par puta jeli u restoranu, poslastičarnice, pekare...".

Uz to, upozoravaju naši turisti, može da bude problem ako ste planirali da sa sobom povedete psa jer je malo plaža koje ih dizvoljavaju u Albaniji.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading