plaža
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Traganje za najboljim mestom ili hladom na plaži uobičajeni je deo rutine na godišnjem odmoru, a jedna žena koja iznajmljuje apartmane na Jadranu bila je ljuta zbog situacije u svom mestu u 8 sati ujutro. Ona je snimila situaciju i postavila video na društvene mreže jer se zbog „rezervisanja mesta peškirima“ našla u neprijatnoj situaciji.

Video je objavila na društvenim mrežama, a prenela ga je na svom Instagramu Alisa Jovanović.

„Ima li ovo smisla, na plaži sam, 8 sati ujutro. Pazi ovo, pazi ovih rezervacija. Gle, svi želimo turiste, svi želimo da troše pare, ali ima li ovo smisla? Da nema mesta za doći u 8.30 i staviti peškir zbog toga što... Uzela sam vazduha koliko sam uzrujana. Neću imenovati imenom i prezimenom koji su to tipovi gostiju. Ali ću samo reći da su moji Austrijanci i Nemci ljuti kao psi. Traže od mene, budući da ja jedina pričam nemački, da nešto uradim. Katastrofa, katastrofa!“ – govori dok snima peškire postavljene jedan do drugog. Na njima je postavljeno kamenje da ih vetar ne bi odneo, a vlasnika nema u blizini.

U komentarima ispod snimka javio se veliki broj ljudi, većinom sa sličnim savetom: „da ih uzme i baci“, piše Jutarnji list.

„Mesto je javno, uzmeš i makneš. Ovo se može shvatiti kao ostavljen ili bačen peškir.“ „Pokupiš sve peškire i staviš na kraju plaže na jednu veliku gomilu pa neka preturaju ceo dan dok ne nađu svoj.“ „Ovo je sve rešeno lepo u Puli... Prođu komunalci ujutro i sve u smeće. Jutarnje čišćenje plaže,“ samo su neki od komentara.

„E bože, svašta, nemaš ti problema. Ja s decom da dođem u 9 ujutro, jednostavno bih pokupila par komada, fino složila sa strane i svoj postavila. Plaža je javno mesto. Da li su u gradu na parking mestima postavljaju čunjeve da bi zauzeli mesto ili?“ – pisali su redom u komentarima i uglavnom su se složili da bi takve peškire trebali da pokupi komunalni redari, a neki su primetili da se to u većini gradova na Jadranskoj obali i radi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading