socijalno stanovanje
Foto: Printscreen/Alo!/EU u Srbiji

Ključeve su dobile porodice iz najosetljivijih grupa, a kroz ovaj program sprovedene su i mere inkluzije zahvaljujući kojima su deca uključena u vrtić, pripremni predškolski program i osnovno obrazovanje.


- Glavni ciljevi projekta za inkluzivnu Rašku bili su unapređene uslova stanovanja za 25 porodica - kaže Srđan Vasiljević, savetnik na poslovima socijalne zaštite u opštini Raška. - Ujedno time i unapređujemo njihovu socijalnu uključenost u društvene tokove u našoj opštini. Sproveli smo mapiranje šta je porodicama potrebno, sa kojim izazovima se susreću i kreirali set mera aktivne inkluzije ciljne grupe.
socijalno stanovanje

Alo!/EU u Srbiji

 


- Pružili smo individualnu podršku u osnaživanju same porodice za bitnost uključivanja dece u sistem obrazovanja - nastavlja Vasiljević. - Građanski romskog naselja su potpuno integrisani u sve društvene tokove i koriste sva prava koja su im zagarantovana.


Pre nego što su postali deo ovog programa, mnoge porodice su živele u izuzetno teškim uslovima. Cilj je da sve ono što su korisnici dobili kroz ovaj program postavi trajne temlje za izgradju bolje budućnosti za njih i njihove porodice.

socijalno stanovanje

Alo!/EU u Srbiji

 


- Mi smo imali ružan život - otkriva jedna korisnica programa. - Nismo imali gde, sa četvoro dece. Papire nikakve nisam imala, a sad imam ovaj stan. Srećna sam zbog ovog stana. Hvala donatorima i opštini.

socijalno stanovanje

Alo!/EU u Srbiji

 

 

EU je za program socijalnog stanovanja i aktivne inkluzije opredelila 27 miliona evra, i on se pored Raške sprovodi u još 18 gradova i opština u Srbiji. U okviru ovog programa, 381 jedna porodica dobija krov nad glavom i podršku u aktivnoj inkluziji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading