pozorište
Foto: Alo/Alo!/EU u Srbiji

Pozorište koristi tehnike savremenog teatra, kako bi stvarali angažovanu umetnost koja ima za cilj pozitivan društveni razvoj. Njihove predstave i projekti nastaju kroz drugotrajni proces rada, kao i timski rad. Ovaj proces rezultira smelom pozorišnom umetnošću koja provocira, inspiriše i podstiče ličnu i društvenu transformaciju.


Jedna od takvih je i projekat "Trees".


- Projekat "Trees" je evropski projekat koji je podržala program Kreativna Evropa - kaže rediteljka i suosnivačica pozorišta DAH Teatar, Jadranka Anđelić. - To je projekat saradnje sa evropskim zemljama. DAH Teatar je koordinator projekta, u koji je uključeno sedam zemalja.

pozorište

Alo!/EU u Srbiji

 

 


- Pre svega bavimo se podizanjem svesti o potrebi za ekološkim očuvanjem - nastavlja ona. - Ideja za ovaj projekat je proistekla iz naše predstave "Drveće pleše" i ta predstava se proširila u sveobuhvatni projekat koji uključuje i razgovore i dokumentarni film o zaštiti i važnosti drveća za našu životnu sredinu.

pozorište

Alo!/EU u Srbiji

 

 

Kroz umetnost, DAH Teatar pokušava da utiču na svoju publiku, da uzmu u obzir opasnost od klimatskih promena i da se još aktivnije uključe. Od svog osnivanja, oni neguju intenacionalne kolegijalne odnose i tu dolazi do produktivnog novog spoja gde svi uče i napreduju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading