avion
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/x

Grčki ostrvo Skijatos je pravo turističko čudo, smešten u plavetnilu Egejskog mora. Iako je osam puta manji od Krka, Skijahos nudi sve što vam treba za savršen odmor – sunce, pesak i opuštanje na prelepim plažama.

Na prvi pogled, čini se da ovo mesto nudi samo miran odmora. Međutim, Skijatos ima jedan uzbudljiv element koji privlači avanturiste – spektakularnu i pomalo opasnu atrakciju.

Naime, pred aerodromom na ovom ostrvu okuplja se grupa turista svaki dan, kako bi uživali u jedinstvenom iskustvu: kada putnički avion proleti neposredno iznad njihovih glava. Pista je toliko kratka i smeštena gotovo na obali mora da piloti moraju majstorski da tempiraju svoje sletanje i uzletanje.

Ova vrsta adrenalinskog doživljaja pokazuje svoje opasnosti svaki put kada snažni mlazni motori podignu u vazduh obližnji pesak i šljunak, prekrivajući sve prisutne turiste. I pored upozoravajućih tabli, mnogi se ne odriču ove neobične "atrakcije" i dalje dolaze da se upuste u ovu ludost.

Društvenim mrežama je nedavno postao viralan video koji prikazuje grupu turista koja se nalazi vrlo blizu piste i čeka trenutak kada će avion poleteti.

"Da li smo upravo videli najniže sletanje ikada? British Airvais Embraer E190 na aerodromu Skijatos", piše na video snimku na mreži X.
Kada se to desi, turisti se u panici rasprše u svim pravcima, bežeći od peska i šljunka koji ih zasipa. Ovaj snimak jasno pokazuje zašto su mnogi komentatori na mrežama opisali ovu avanturu kao "potpuni nonsens".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading