Rudar pronašao dijamant
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Sagar TV news

 Očekuje se da će dijamant na državnoj aukciji dostići cenu od oko osam miliona rupija, što je oko 88.000 evra.

Raju Gound, koji radi u iznajmljenim rudnicima u gradu Pana više od deset godina, oduvek je maštao o pronalaženju dragog kamena.

Grad Pana je poznat po prirodnim rezervama dijamanata, a građani često iznajmljuju jeftine, plitke rudnike od države sa osnovnim alatima i opremom.

Ukoliko pronađu dijamante, predaju ih posebnoj vladinoj kancelariji koja ih procenjuje.

Anupam Sing, zvaničnik kancelarije za dijamante, objašnjava da se rudnici iznajmljuju za 200 do 250 rupija u određenom periodu. Iako su ovakvi nalazi retki, radnik iz Bundelkhanda je 2018. godine pronašao dijamant vredan 15 miliona rupija.

Raju Gound je rekao da je njegov otac pre dva meseca zakupio rudnik u selu Krišna Kalianpur Pati. On opisuje rudarski posao kao dosadan i naporan, ali njihov jedini izvor prihoda.

U sredu ujutru, dok je radio u rudniku, Raju je ugledao nešto što je ličilo na staklo i odmah prepoznao da je dijamant.

Kamen je odneo u vladinu kancelariju gde je izmeren i procenjen, i očekuje se da će biti prodat na sledećoj aukciji.

Raju planira da novcem izgradi bolju kuću, plati obrazovanje svoje dece i vrati dug od 500.000 rupija. Uprkos ovom srećnom pronalasku, on se već vratio u rudnik i nastavio sa radom, nadajući se novim otkrićima.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Četiri reda kontrole: Evo kako izgleda proces ulaska na otvaranje Olimpijskih igara #alo #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ゚ #fyp #viralvideo #foryou #olimpijskeigre ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading