jaje na oko
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Dished

Pečenje jaja na oko deluje jednostavno, ali postoji jedna ključna greška koju mnogi prave – korišćenje premalo ulja.

Da biste postigli savršeno hrskava jaja, potrebno je koristiti dosta ulja i uveriti se da je ulje vruće pre nego što razbijete jaja u tiganj. Prema savetima kuvara, skoro pa duboko prženje jaja je način da dobijete željenu hrskavost.

Kuvarica Huanita Henesi savetuje da tiganj namažete uljem i osigurate da je ulje dovoljno vruće pre nego što stavite jaja. Tokom pečenja, jaja ne treba okretati, a možete ih začiniti sušenim čilijem ili kajenskim biberom za dodatni ukus.

Henesi takođe predlaže da prelijete jaja kašičicom vrućeg ulja kako biste dobili savršeno pečena jaja odozgo. Alternativno, možete staviti poklopac na tiganj da toplota i para zatvore vrh jaja, omogućujući da žumance ostane savršeno mekano.

Ako više volite jaja koja nisu hrskava, možete slediti savete Džejmija Olivera.

On preporučuje pečenje jaja na nižoj temperaturi, što daje odlične rezultate, ali duže traje. Stavite tiganj na srednje jaku vatru sa kašičicom maslaca ili ulja, pričekajte da se zagreje, a zatim smanjite vatru i pecite jaja polako.

Da bi jaja bila savršeno pečena, nakon minut pečenja na direktnoj vatri, pospite ih krupnom morskom solju, smanjite vatru i stavite poklopac na tiganj za još jedan minut.

Ovaj metod osigurava da belance bude skuvano, a žumance ostane tečno i ukusno.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading