Praznici
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Čuvena pešačka staza "La via del'amore", sa koje se pruža izuzetan pogled na more i koja predstavlja atrakciju za turiste u italijanskom regionu Liguriji, biće ponovo otvorena 9. avgusta nakon dvogodišnjih radova na njenoj sanaciji, objavili su danas italijanski mediji.

Reč je o stazi dugoj samo kilometer koja povezuje sela Riomađore, Manarola i Činkue Tere, a čini deo Plave staze, najpopularnije pešačke rute u nacionalnom parku Činkue Tere.

Staza bila zatvorena zbog popravki nakon odrona

U septembru 2012. u odronu zemlje na tom mestu povređene su četiri osobe, pa je zato staza bila zatvorena zbog popravki.

Posle dve godine radova na sanaciji, turisti će moći ponovo da je koriste, a duž staze biće izložena umetnička dela, prenosi portal Nacione.

Staza je sada obezbeđena i ojačana, između ostalog i sa 80.000 kvadratnih metara utvrđenih zidova i 26.000 kvadratnih metara sigurnosne mreže od nerđajućeg čelika.

Meštani i turisti oduševljeni ponovnim otvaranjem staze

Uz stazu je posađeno devet hiljada biljaka, a izložena su i umetnička dela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yu Lia (@yuliya_hramyka)

"Ponovno otvaranje su željno iščekivali svi ovde. Staza je za nas uvek predstavljala orijentir. Postoji osećaj velikog zadovoljstva nakon svog napornog rada.”rekla je Fabricija Pekunija, gradonačelnik Riomađorea i Manarole.

Pre njegovog zatvaranja, više od 850.000 posetilaca prošetalo bi stazom svake godine, a mnogi su urezali svoja imena ili poruke ljubavi u zidove litica.

(Tanjug)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading