grčka
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Iz Jerisosa, popularnog grčkog letovališta među srpskim turistima stiže važno upozorenje na koje bi, kako kaže jedan Srbin, svi trebalo da obrate pažnju.

Naime, kako je u objavi unutar Fejsbuk grupe "Grčka info" napisao Deki iz Srbije, nakon što je imao neprijatno iskustvo sa lokalnom prodavačicom u jednom marketu u Grčkoj, koja je na njegove oči pokušavala da ga prevari, apeluje na sve ljude dvaput obrate pažnju na svoje fiskalne račune.

"Važno obaveštenje! Ima nas trenutno puno iz Srbije i i Makedonije u Jerisosu. Obratite pažnju šta vam kucaju na kasi i koje količine unose u račun. Sinoć ženu opominjemo četiri puta da ispravi količine koje je pogrešno unela i ona bez blama nastavlja i dalje da unosi veće količine nego što imamo na pultu.

I pored dva para očiju i pored svih upozorenja otkucala nam je dva proizvoda više...Povećan oprez i lep odmor!", napisao je on.

"To rade svesno i namerno"

Sudeći po komentarima, ovo nije prvi put da se turisti suočavaju sa sličnim nepravilnostima u Grčkoj.

"Ista prča i u istoimenom marketu u Pefkohoriju. To rade svesno jer znaju da nas narod slabo ili nikako ne zna grčki i ne može da pročita. Ali ima onih i koji znaju pa shvate ljudi da duplo kucaju. Najbolje je prebrojati proizvode na računu i da se poklopi sa količinom koju ste kupili", napisala je jedna Srpkinja.

A onda se za njom javila druga pa dodala:

"Taj lanac marketa je poznat po tome širom Grčke".

"Pokušaju, pa kod kog upali upalilo je"

Neki su, priznaju, išli da se žale i svoj novac dobili natrag.

"Na Tasosu u Limenasu u marketu otkucali proizvod koji uopšte nismo kupili u vrednosti od 7,5 evra. Mi smo tek sutradan primetili i otišli sa računom da se žalimo. Odmah su nam vratili novac bez pogovora. Znači kod kog upali upalilo je. Zato proveravajte svoje račune", napisala je još jedna Srpkinja.

"Samo gledaju da ti uzmu pare"

Pored Tasosa, slično se desilo i u Leptokariji.

"I meni su to isto uradili u Leptokariji, kucali su artikal koji nisam uzela u vrednosti oko 2 evra, nisu neke pare , ali to je bilo treći put za 10 dana. Vratila sam se sve joj povadila iz kese, uzela sam 2 vode a ona mi kucala 10, ko ne bih primetio razliku. Jedva mi je vratila pare, nikad više nisam ušla u taj market. Idem u Grčku dugo, ali ovako nikad nije bilo, samo gledaju da ti uzmu pare".

Opet bilo je i pozitivnih komentara za markete, ali u mestu Platamon.

"U Platamonu za taj jedan na lošem glasu market imam samo reči hvale, uvek mi provuku njihovu karticu za popust", napisao je još jedan član grupe.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading