kuća
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Potraga za stanom sve češće je prava noćna mora, što zbog cena koje su veoma visoke, što zbog slabije opremljenosti. Taman kad pomislite da ste naišli na idealnu nekretninu za izdavanje, naiđete na specifične zahteve stanodavca koji je izričit u svojim uslovima. Taman kad pomislimo da smo sve videli, pojedini oglasi nas demantuju.

Baš takav je oglas za izdavanje stana u Beogradu koji je objavljen na jednoj Fejsbuk grupi namenjenoj toj svrsi, a koji je svojim sadržajem gotovo sve ostavio u uverenju da mora biti reč o šali.

Kako je navedeno, oglas je postavio pukovnik JNA u penziji koji svoju dragocenu nekretninu poseduje u samom centru Beograda, a izdaje samo jednu nameštenu sobu.

Da stanar bude dobar sa metlom i usisivačem

- Izdajem luks sobu u samom centru Beograda. Soba je moderno opremljena po najnovijim standardima. Traži se po mogućstvu ženska osoba koja bi povremeno i nešto skuvala i počistila u mom delu stana. Može i muško ako je dobar s metlom i usisivačem. Televizor u sobi na slici, nažalost, ne radi jer ga je prethodni stanar pokvario. U dnevnoj sobi gde ja boravim postoji isto televizor i može se gledati po unapred zajednički utvrđenom rasporedu. Ja redovno gledam Slagalicu, Dnevnik i Žikinu šarenicu. Slagalicu možemo gledati zajedno, ali samo ako ćutite i ne govorite naglas rešenja igara. Kupatilo je zajedničko - glasi prvi deo oglasa koji već ostavlja u neverici.

Ali, to ipak nije bio kraj specifičnim zahtevima stanodavca ili bolje reći "sobodavca".

- Ja živim s mojim psom te kućni ljubimci apsolutno ne dolaze u obzir jer je moj pas vrlo ljubomoran. Bitno mi je da budući stanar nije bučan jer sam ja čovek u godinama i potreban mi je mir i san. S obzirom da sam pukovnik u penziji, kod mene je disciplina i higijena na prvom mestu te i od vas očekujem isto.

Druženje do kasno u noć

Navodni pukovnik tu nije završio sa specifičnim zahtevima, ali je imao i jednu molbu.

- Povremeno bih zamolio da stanar izađe iz stana jer mi dvaput mesečno dolaze moje prijateljice sa Bežanije pa im ja spremam večere i igramo domine do kasno u noć, oko 22 sata - dodao je.

Kako se na kraju oglasa navodi, cena kirije je 380 evra plus depozit.

- Voda je po potrošnji, bojler je na žetone radi uštede energije, a i vremena, jer ne volim kad mi se stanari tuširaju po sat vremena - glasi kraj neverovatnog oglasa.

Da je ipak reč o šali, govori nekoliko detalja koje čak ni najzahtevniji i najčudniji stanodavci ne bi mogli da izmisle.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading