Promo
Foto: Promo/Promo

Posle dva zlata na svetskim prvenstvima, vreme je za najviše postolje na olimpijskim igrama! Čast naše zemlje braniće Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Marko Branković. To je tim koji je dva puta osvajao zlatne medalje na svetskim prvenstvima. Turnir u basketu 3×3 igra se od 30. jula do 5. avgusta, a trg Konkord biće poprište jednog od najuzbudljivijih sportova na Olimpijskim igrama. Olimpijsko zlato je jedino koje nedostaje srpskoj basket reprezentaciji.

Srbija je u grupi sa SAD, protiv kojih igra u prvom kolu 30. jula, zatim sa Kinom, Holandijom, Francuskom, Letonijom, Poljskom i Litvanijom.

Inače, trg Konkord je najveći trg u Parizu koji povezuje Jelisejska polja sa parkom Tiljeri i Luvrom, giljotinirano je na stotine ljudi, među njima i Luj Šesnaesti i Marija Antoaneta, 1973, tokom Jakobinske diktature.

Dve godine kasnije mesto je dobilo ime u znak mira i izmirenja - Trg Sloge.

U slučaju nesnosne gužve na trgu Konkord, može se pobeći u obližnju baštu Tiljeri - s prelepim prizorima, u ovom vrtovima iz XVII veka će goreti olimpijska baklja tokom igara.

Legendarni trg biće poprište najmodernijih sportskih disciplina na ovogodišnjoj olimpijadi u Parizu: slobodan stil u vožnji BMX bicikla, basket 3 na 3 i vožnja skejtborda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading