meso
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Meso obavezno izvadite iz pakovanja u kome ste ga kupili, papira ili kese, a zatim ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, istisnite vazduh i dobro zavežite. Zaleđeno meso potrošite u naviše četiri meseca.

Postoji nekoliko načina na koje možete odmrznuti sirovo meso bez bojazni od razvoja bakterija.

Stavite meso na tanjir i spremite ga u najnižu policu frižidera, na taj način ćete izbeći dodir s ostalim namirnicama, a najveći nedostatak je što će vam za veće komade mesa biti potrebno i do 24 sata za odmrzavanje.

Odmrzavanje u vodi

Meso ćete brže odmrznuti ako ga potopite u hladnu vodu. Morate voditi računa o tome da vodu često menjate i da stalno bude hladna. Ovom metodom meso ćete odmrznuti za nekoliko sati, u zavisnosti od veličine komada. Ovako odmrznuto meso morate upotrebiti odmah.

Odmrzavanje u mikrotalasnoj

Koristite program za odmrzavanje na mikrotalasnoj, a meso upotrebite odmah.

(Avaz)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading