račun
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Mladi par iz Srbije ove godine je odabrao Kaliteu u Grčkoj za svoj odmor. Na svom Instagram profilu podelili su detalje o svojim troškovima, uključujući koliko su novca potrošili na nabavku u marketima i koliko su platili za obroke u restoranima.

Važno je napomenuti da su se fokusirali na osnovne troškove tokom letovanja, kao što su hrana i piće, bilo da je reč o marketima, restoranima ili brzom ugostiteljstvu. Takođe su istakli da su izbegavali gradske plaže i pronašli su savršeno mesto na skrivenoj, netaknutoj plaži bez turista, gde je voda kristalno čista i priroda neverovatno lepa, a na ležaljkama nisu trošili novac.

Što se hrane tiče, doručak spremaju u apartmanu, dok za ručak obično odlaze u restoran.

"Uglavnom jedemo giros; ja sam probala lignje, dok je dečko uzeo karbonaru. Na kraju smo dobili poklon dezert - lubenicu. Račun je bio 35 evra. Posle toga smo otišli u market da nabavimo osnovne namirnice za frižider (hleb, voda, slatkiši, mleko, voće), što nas je koštalo 24 evra. U prodavnicu idemo svaka dva dana. Uveče smo se počastili vaflima za 18 evra. Ukupni trošak za taj dan iznosio je 77 evra", ispričala je devojka na svom TikTok profilu.

Prethodno, u jednom od svojih videa, devojka je napomenula da je najbolji giros koji je probala, uz burger i dve limenke gaziranog soka u manjem restoranu, koštao samo 15 evra. Tog dana su u marketu potrošili 14 evra, što je ukupni trošak za dan činilo oko 46 evra.

Komentari su bili različiti: neki su smatrali da su troškovi i dalje visoki, dok su drugi bili iznenađeni povoljnim cenama. Treći su zaključili da je moguće imati kvalitetan odmor u skladu sa svojim budžetom, bez potrebe za skupo plaćenim restoranima i ekskluzivnim plažama sa naplatom ležaljki i pića.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragisa

05.08.2024 21:12

Šta oni znaju toliko treba i u nekom malo većem selu kod nas treba ići na Zlatibor