Bri Morgan Bauer
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Bri Morgan Bauer u februaru ove godine bila je sasvim obična trudnica kada je iznenada osetila jak bol u ramenu. Mislila je običan grip koji je pokupila od supruga, ali ono što je usledilo uzdrmaće i najjače.

Naime, Bri, koja je u tom momentu bila trudna 27 nedelja, nije ni slutila da je njeno zdravstveno stanje ozbiljno ugroženo zbog bakterijske infekcije, što je dovelo do amputacije njenih i ruku i nogu.

"Poslednje čega se sećam jesu moj suprug i dvoje starije dece. Probudila sam se 10 dana kasnije i saznala da sam upala u toksični šok uzrokovan streptokokom grupe A", počela je svoju priču Bri, a preneo "Today".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TODAY (@todayshow)

Komplikacije izazvane streptokom grupe A mogu da vode do hipotenzije, ubrzanog otkucaja srca, tahipneje (ubrzanog plitkog disanja) i otkazivanja više organa.

 

"Naredna četiri meseca bila su borba za život. Hitno je odvedena na operaciju, ali je došlo do dodatnih komplikacija. Ustanovili su da pati i od hemofilije, stanja u kojem ti se krv ne zgrušava dovoljno brzo, pa je tokom operacije obilno krvarila i još duže se oporavljala", ispričao je njen suprug, Rid Bauer (35).

Međutim, oporavak nije trajao kako je planirano. Ubrzo nakon operacije počeli su da joj otkazuju burezi, zbog čega je intubirana i stavljena na dijalizu, a potom uvedena i u stanje indukovane kome zarad boljeg oporavka.

Pošto je infekcija uzela maha, lekari su smatrali da bi najbolje po nju bilo da joj urade histerektomiju i uklone deo creva. Nažalost, infekcija je i dalje kuljala. Situacija je postala još alarmantnija kada su lekari utvrdili da joj telom ne cirkuliše dovoljno kiseonika zbog čega su hitno morali da joj amputiraju obe noge i obe ruke.

Kada je Bri konačno izašla iz indukovane kome, lekari su odahnuli, shvativši da nije pretrpela ozbiljnije oštećenje mozga - čega su se najviše plašili.

Bri i dan-danas pokušava da se izbori sa gubitkom udova, ali utehu nalazi u tome da je njena beba preživela i zdrava.

"Često se šalim da sam udove izgubila zbog promrzlina jer sam pokušavala da se popnem na Mont Everest. Sin mi zaista pruža utehu. Teško mi je kad pomislim da nikada neću moći normalno da ga zagrlim, ali se opet osećam sjajno kad mi je u naručju i kad pomislim da je preživeo i da raste", ispričala je Bri.

Prema rečima Čejsa Hola, doktora u bolnici Univerziteta u Kanzasu, tokom trudnoće i nakon porođaja postoji veći rizik od ozbiljne infekcije streptokokom grupe A zbog određenih promena u telu.

"Prvi simptomi mogu da liče na grip, kao što je to bio slučaj kod Bri Morgan Bauer. Neke žene mogu imati mučninu, mogu da povraćaju ili da imaju dijareju, bolove ili groznicu, ali kada dođu u bolnicu verovatno je da neće izgledati posebno bolesno. Međutim, ako se simptomi brzo pogoršavaju, to može biti znak toksičnog šoka. Najvažnije je da se što ranije počne sa lečenjem", naglasio je doktor na kraju.

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading