Vojislav Šešelj
Foto: Printscreen/TV Pink

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, u intervjuu za "Lični stav" koji je dostupan na YouTube-u, govorio je o svom iskustvu s rakom i otkrio strategiju koja je, prema njegovim rečima, značajno poboljšala njegovo zdravlje.

Šešelj je tokom boravka u Hagu primao informacije iz Srbije o svom zdravstvenom stanju, koje su uključivale tvrdnje da su mu "dani bili odbrojani". On je sada podelio kako je uspeo da pobedi ovu ozbiljnu bolest.

"Trudio sam se u Hagu da drugima izazivam stres, a ne oni meni, ali mislim da je pravi uzrok moje bolesti loša hrana koju smo tamo dobijali. A mogao je to biti i stres, čovek nekad i potiskuje svoja osećanja. Trudio sam se da to sakrijem, nikada nisam dozvoljavao da drugi primete moju patnju", govorio je tada.

Prema njegovim rečima, prethodno je imao srčanih problema i sada ima ugrađen defibrilator i pejsmejker, a stanje srca mu je stabilizovano. Takođe je operisan zbog raka debelog creva, koji je kasnije metastazirao i zahvatio jetru. Tokom lečenja, izvađeno je 20 limfnih čvorova, od kojih su 4 ili 5 bili netaknuti metastazama.

Šešelj je otkrio da je odbio hemioterapiju u Hagu jer je, umesto da se oporavi, bio zatvoren u izolaciji koja je, prema njegovim rečima, uticala na njegovo stanje. Zbog toga su lekari predviđali da će se metastaze ubrzo razviti i da će umreti do jula. To je, smatra, mogao biti razlog zbog kojeg je pušten iz Haga. On je, kako kaže, primenio kombinaciju konvencionalnih i alternativnih metoda lečenja. Prilikom poslednjeg pregleda, metastaze su se, kako tvrdi, povukle.

 Iako nije koristio ulje od kanabisa, koje je planirao isprobati, odlučio je da to ne učini po savetu svog lekara. 

Jelovnik kojeg se pridržavao Vojislav Šešelj nakon operacije i hemoterapije:

Svako jutro pre doručka 3-4 gutljaja soka od sibirske aronije
Blendirani sok od cvekle, đumbira, peršuna, celer, šargarepa i jabuka
Nekoliko puta nedeljno teleće, pileće i svinjsko meso, riba češće
Jedna tableta dnevno magnezijuma, kalcijuma i cinka
Omega 3 jednom dnevno
Svakog dana salata od peršuna, celera, šargarepe (uz dodatak kelerabe, kupusa i rotkvica)
 Zimi svakog dana pojesti do dva nara
U zavisnosti od sezone, dnevni unos svežih smokvi, banana, jabuka, kruški, šljiva, borovnica, maline, kupine, kajsije...
Čorba od 15 vrsta povrća

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading